Social Icons

Thursday, December 16, 2010

Special: The Tournament (Τουρνουά Δολοφόνων)


Wow! Fuckin Wow! Clusterfuck-Bloodbath!

Ομολογώ πως σνόμπαρα να δω την συγκεκριμένη ταινία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Πραγματικά απλά δεν ψηνόμουν ποτέ να κάτσω να την δώ γιατί πάντα διάλεγα να δω κάποια άλλη αντί αυτής χωρίς να δικαιολογώ αυτή την απόφαση στον εαυτό μου πειστικά.  Τελικά όμως το ευχάριστο μοιραίο έγινε και ομολογώ πως γούσταρα μέχρι ανωμαλίας αυτό που παρακολούθησα.




Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή. Kάθε 7 χρόνια διεξάγεται το "Toυρνουά". Oι 30 καλύτεροι πληρωμένοι δολοφόνοι (hitmen) συμμετέχουν σε αυτό έχοντας σκοπό να καθαρίσουν τους υπόλοιπους 29 και να μείνουν Last Man Standing κερδίζοντας 10 εκατ. δολλάρια ως βραβείο. Αυτό το Τσάμπιονς Λιγκ δολοφόνων διοργανώνεται από εναν περίεργο τύπο ο οποίος φυσικά δέχεται στοιχήματα για το αποτέλεσμα και όπως είναι λογικό ο τζίρος του William Hill και της BWIN είναι ψιλά από το παγκάρι μπροστά στα λεφτά που παίζονται εκεί. Κάθε 7 χρόνια λοιπόν επιλέγεται μια πόλη ανά το κόσμο και η παρακολούθηση του τουρνουά γίνεται μέσω CCTV καμερών και πομπών που εκπέμπουν την θέση και την ζωτική κατάσταση του παίκτη, οι οποίοι έχουν εικόνα μέσω των πομπών στο που βρίσκονται οι αντίπαλοι τους. Στην προκειμένη περίπτωση το τουρνουά γίνεται σε κάποια πόλη της Βόρειας Αγγλίας (Μάλλον το Middlesbrough) και όπως είναι λογικό τα πάντα μετατρέπονται σε ένα πεδίο μάχης. Φυσικά το κίνητρο συμμετοχής για ορισμένους δεν είναι τα λεφτά...αλλά η εκδίκηση, η δόξα, η λεζάντα ή οτιδήποτε άλλο. Συγκεκριμένα στη περίπτωση του Ving Rhames(Pulp Fiction, Dawn Of The Dead Remake, Mission Impossible, Piranha 3-D etc) που παίζει τον πρωταθλητή του προηγούμενου τουρνουά, η εκδίκηση είναι ο μοναδικός λόγος που συμμετέχει, καθώς πιστεύει πως ένας από τους υπόλοιπους παίκτες έχει σκοτώσει τη γυναίκα του, οπότε this shit is personal. 

Το σημείο όμως που θα ήθελα να σταθώ δεν είναι μόνο η πλοκή και το κίνητρο του Rhames, καθώς το πράγμα περιπλέκεται αρκετά και οδηγεί την ταινία με εξαιρετικό τρόπο μέχρι το τέλος. Το μόνο που θα πω είναι το εξής...Κάποιος από τους συμμετέχοντες, βγάζει το πομπό από το σώμα του και ένας ανυποψίαστος ιερέας, αλκοόλα του κερατά, (Robert Carlyle/Τrainspotting, 51st State, Full Monty etc)  το καταπίνει χωρίς να το ξέρει και μπλέκεται σε όλο αυτό το σκηνικό...




Βottom Line...

Μπορεί η όλη φάση του "εξολοθρεύστε ο ένας τον άλλον με έπαθλο χρήματα ή τη ζωή σας ή και τα δύο" να σας θυμίζει άλλες ταινίες (π.χ  το Τhe Running Man του 1987 με τον Governator Arnie,  το The Condemned με τον Steve Austin και τον Vinnie Jones ή το Battle Royale του 2000), αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Η ταινία συστήνεται ανεπιφύλακτα για να περάσετε 95' λεπτά στον κόσμο αυτού του Champions League δολοφόνων.


Fun Fact no1: Η ταινία είναι ανεξάρτητη Αγγλική παραγωγή και η ταινία ήταν έτοιμη πολύ καιρό πριν από τη κυκλοφορία της, η οποία καθυστέρησε καθώς δεν βρισκόταν διανομέας.Τελικά στους τελευταίους μήνες του 2009 η ταινία κυκλοφόρησε κανονικά.

Fun Fact no2: Με δεδομένο πως η ταινία είχε μπάτζετ 8 εκατ. δολλαρίων, καταφέρνει να μοιάζει με ταινία που κόστισε περισσότερα, ενώ άλλες ταινίες ίδιου μπάτζετ ή και μεγαλύτερου φαίνονται χάλια. Η πλοκή και όλο το στόρι της ταινίας ήταν εξαιρετικά και πιστεύω πως αν είχαν οι παραγωγοί στα χέρια τους το διπλάσιο ποσό για να ξοδέψουν τότε θα είχαν καταφέρει ακόμα πιο πολλά πράγματα, χωρίς ωστόσο να σημαίνει πως η ταινία δεν είναι ο.κ. Aν δεν ήταν άλλωστε δεν θα την έβαζα στο blog αναφέροντας στον τίτλο τη λέξη Special.

4 comments:

  1. Akuro kai sou kanw teleiws spam alla sto blog mou, se ekana add sta Blog poy proteinw (pros to paron eisai o monos :P )

    ReplyDelete
  2. Κανενα προβλημα αδερφέ σε ευχαριστώ κιολας.

    ReplyDelete
  3. Love this movie! So awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah. Rented it without expecting much. But then...Wow. Loved it.

      Delete