Social Icons

Thursday, December 23, 2010

Request: Ηell Ride


The Road To Revenge Was Indeed A Helluva Ride!

Ο φίλος του blog, Γιώργος ζήτησε μια παρουσίαση του Hell Ride του 2008. Γνώριζα πως η ταινία έχει να κάνει με μηχανόβιους και επειδή έχω παρακολουθήσει μερικές από τις μηχανο-ταινίες της χρυσής εποχής των 60's και early 70's δελάστικα να την δω και να ικανοποιήσω και του αίτημα από τον Γιώργο, διότι δεν είχε τύχει ποτέ να κάτσω να την παρακολουθήσω. Αφού έφαγα το κόσμο να την βρώ, καθώς μόλις ένα από τα 5-6 Video Club που επισκέπτομαι την είχε διαθέσιμη, ήμουν έτοιμος να αράξω και να απολαύσω μηχανές, δερμάτινα, bad-ass attitude και φυσικά γυναίκες...



Πριν προχωρήσω όμως στα της ταινίας θα σταθώ σε ένα σημείο. Αυτό φυσικά δεν είναι πως η ταινία προωθήθηκε υπό το banner "Quentin Tarantino Presents", διότι αυτό εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Προς στιγμή φοβήθηκα μην είναι καμία uber παπαριά όπως κάτι άλλες ταινίες που βγαίνουν με παρόμοια banner "Wes Craven Presents" "Oι παραγωγοί του τάδε έργου παρουσιάζουν", "Από τον σκηνοθέτη του τάδε", "Από τον κομπάρσο που έπαιξε στο τάδε" κτλ...Τέλος πάντων το σημείω που θέλω να σταθώ και με τράβηξε, είναι το γεγονός πως ο Larry Bishop που σκηνοθετεί, γράφει και παίζει στην ταινία, είναι ένας παλαίμαχος των biker movies της χρυσής εποχής, αν και οι ρόλοι του σε εκείνες τις ταινίες δεν ήταν ακριβώς πρωταγωνιστικές...


Anyway....Από ότι κατάλαβα ο Larry Bishop πρέπει να είχε μεγάλο απωθημένο να είναι αυτός ο "γαμάω" της ιστορίας σε μια τέτοια ταινία και έτσι πήρε το αίμα του πίσω, μιας και δεν έγινε ποτέ Peter Fonda ή Dennis Hopper...Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν προσπάθησε να παραδώσει το απόλυτο tribute στις outlaw-biker movies. 



Στα της ταινίας τώρα...Το στόρι αν και παρουσιάζεται μπερδεμένο (κάτι που σίγουρα μπορεί να ξενίσει) είναι πάρα πολύ απλό. H κόντρα ανάμεσα σε δύο αντίπαλες biker gangs (Victor's vs 666'ers) αναζωπυρώνεται μετά από χρόνια και οι αντι-ήρωες μας η συμμορία των Victor's με τον αρχηγό της Pistolero (Bishop) θέλει να πάρει εκδίκηση για μια δολοφονία γυναίκας που είχε γίνει 30 φευγα χρόνια πριν, ενώ ένα νέο μέλος της συμμορίας συνδέεται με το γεγονός εκείνο...Φυσικά το μονοπάτι της εκδίκησης είναι ιδιαίτερα αιματηρό και περνάει ανάμεσα από τόνους από γυναικεία βυζιά και πόδια...Κάτι που μετατρέπει την ταινία σε eye candy και ear candy, καθώς το soundtrack είναι απόλυτα ταιριαστό.

Οι δύο συμμορίες φυσικά έχουν αρκετά χαρισματικά μέλη στις τάξεις τους και αυτό δίνει επιπλέον πόντους στην ταινία. Αν εξαιρέσουμε τον Bishop που απλά παίρνει το αίμα του πίσω...Ο τύπος που κυκλοφορεί με το όνομα "The Gent" (Μichael Madsen) και ο Commanche (Eric Balfour) πραγματικά γεμίζουν την οθόνη με τρομερό attitude, ενώ το γεγονός πως σκάει μύτη ως Eddie Zero, ο θρύλος Dennis Hopper (r.i.p), για να βοηθήσει την παλια του συμμορία κάνει ακόμα περισσότερο τους Victor's, the meanest mother fuckers on wheels...Βέβαια  οι αντίπαλοι δεν πάνε πίσω, μιας και αρχηγός της συμμορίας, έστω και σε μικρό ρόλο είναι ο επίσης θρύλος David Carradine (r.i.p), ενώ την ίδια στιγμή ο meanest mother fucker που έπαιξε ποτέ μπάλα στην Αγγλία, Vinnie Jones οδηγεί τους 666'ers με απαράμιλλο bad-ass-attitude.




Εν κατακλείδι, η ταινία δεν είναι για όλους, καθώς ο σκοπός της υπαρξης της είναι να αποτελέσει ένα τεράστιο φόρο τιμής στο υποείδος των biker-movies είτε αυτές είναι straightforward, είτε exploitation και ενίοτε sexploitation. Όπως είπα και πριν, έχοντας δει ορισμένες ταινίες της χρυσής εποχής των biker-movies, μπόρεσα να την δω και να εκτιμήσω κάποια πράγματα που προσπάθησε να κάνει. Τώρα αν είδα αυτό που είπα και στη πρώτη παράγραφο "ήμουν έτοιμος να αράξω και να απολαύσω μηχανές, δερμάτινα, bad-ass attitude και φυσικά γυναίκες..." oμολογώ πως το είδα και πήρα την δόση μου σε μια εποχή που δυστυχώς οι biker-movies ανήκουν στο παρελθόν. Όλα τα στοιχεία των biker-movies που γέμιζαν τα Drive-Inn's ήταν εδώ υπερτονισμένα όσο δεν παίρνει. Άλλωστε το bottom line είναι Beers, Bikes and Booty και από αυτά θα δείτε αρκετά στο Hell Ride.

Fun Fact no1: Ο Τarantino ήταν να παίξει τον Commanche, αλλά ευτυχώς λόγω του γεγονότος πως έπρεπε να παίξει στιο υπέρτατο χάσιμο προσωπικού μου χρόνου, Sukiyaki Western Django του Takashi Miike, ο ρόλος πήγε στον Eric Dalfour που περνάει η μπογιά του για μέλος συμμορίας...

Fun Fact no2:  Ο Josh Hartnett ήταν να παίξει τον Commanche, αλλά δεν δέχθηκε

Fun Fact no3: Υπάρχει μια φήμη που θέλει τον Bruce Willis να ήταν πρώτη επιλογή του Larry Bishop για τον ρόλο του Pistolero, αλλά τελικά όπως είπα και πριν ο Bishop ήθελε να πάρει το αίμα του πίσω και έτσι κράτησε το ρόλο για τον εαυτό του, δυστυχώς διότι ο cool Bruce είναι η επιτομή του Bad-Ass και προσωπικός αγαπημένος του blog και φυσικά του φίλου σας Snake.

Fun Fact no4: O Peter Fonda δεν δέχθηκε να παίξει στην ταινία απαντώντας πως έχει τελειώσει από τις biker-movies. Αν δεχόταν θα είχαμε reunion αλά Easy Rider καθώς ο Dennis Hopper είχε ρόλο στο Hell Ride


Kλείνοντας...Θα σας προτείνω εντελώς επιγραμματικά μερικές άλλες biker-movies, εκτός φυσικά του Εasy Rider, γιατί αυτό είναι must see και θα είναι σαν να κλέβω εκκλησία ή ακόμα χειρότερα προτείνοντας το Easy Rider θα ήταν σαν να είμαι ένας από τους χλιμίτζουρες που έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να αναφέρουν ως αριστούργημα αυτό το έργο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

  • Μια προσωπική αγαπημένη είναι το Τhe Wild Angels (1966) το οποίο μαζί με το Motor Psycho (1965) είναι οι ταινίες που γέννησαν το outlaw-bad-ass-biker exploitation film. Πρωταγωνιστής ο Peter Fonda τρία χρόνια πριν κάνει το Easy Rider. 
  • Το The Born Losers (1967) με πρωταγωνιστή τον Tom Laughlin ενώ αξίζει να δείτε και τα sequels τα οποία είναι τα: Billy Jack (1971) The Trial of Billy Jack (1974) Billy Jack Goes to Washington (1977)
  •  Το The Glorry Stompers (1968) με τον Dennis Hopper 
  • Το Satan Sadists (1969) 
  • Nam's Angels (1970)
  • Το Μad Foxes (1981) το οποίο είναι ένα in your face bloodbath, exploitation έπος (έρχεται special αφιέρωμα soon)
Και για να τελειώνουμε αν και τα ευκόλα πρέπει να παραλείπονται, To The Wild One με τον Marlon Brando (1953). Ταινία που έβαλε στο χάρτη την υποκουλτούρα του μηχανόβιου και άφησε το στίγμα της στον αιώνα τον άπαντα...

Υ.Γ Το είδος των biker-movies είναι απίστευτα μεγάλο σε αποθεματικό ταινιών και οι παραπάνω μαζί είναι αρκετές για να ξεκινήσετε. Για περισσότερα απλά ψαχτείτε...Άλλωστε το να ψάχνεσαι και να δαπανάς χρόνο για κάτι που σου αρέσει είναι το καλύτερο χόμπι...

Y.Γ 2: Από όσες biker-movies έχω δει...Αυτή που θεωρώ την πιο crazy-insane και πρωτότυπη είναι το Nam's Angels του 1970. Ο λόγος? Mια συμμορία μηχανόβιων στέλνεται στις ζούγκλες του Βιετναμ για να θερίσει τους Βιετ-κονγκ και να σώσει έναν πράκτορα της CIA που έχει πιαστεί όμηρος από τους "κιτρινιάριδες". Το πιο τρελλό όμως εκτός από το σενάριο, είναι πως η ταινία βασίστηκε στην αληθινή πρόταση των Hell's Angels στον Πρόεδρο Johnson να τους στείλει να πολεμήσουν εκεί δρώντας ως guerrilla fighters!!! Η πρόταση φυσικά δεν έγινε δεκτή, αλλά αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία...Aξίζει να σημειωθεί πως η ταινία κυκλοφόρησε με τον εναλλακτικό τίτλο Τhe Losers και το 1989 γυρίστηκε μια σχεδόν πανομοιότυπη ταινία με τον τίτλο Nam Angels.
Βiker-movie goes to War...Και φυσικά μόνο στο badassmoviesblog.blogspot.com θα μαθαίνατε για την ύπαρξη τoυς.
Check It Out: 

Nam's Angels aka Τhe Losers 1970


Nam Angels (1989)

1 comment:

  1. Παντως αν εβλεπα τον Tarantino να κανει τον τυπα θα ειχα ξενερωσει τελειως! ΛΟΛ!!

    ReplyDelete