Social Icons

Tuesday, January 10, 2012

Μega XXL Special: Vietnam War Movies Part 2

The real battles of Vietnam War Movies (Φωτογραφία από την μάχη της κοιλάδας La Drang 1968)

Aν θέλετε να διαβάσετε το part 2 χωρίς να έχετε διαβάσει πρώτα το part 1/intro  του αφιερώματος, σας λέω πως καλύτερα είναι να μην συνεχίσετε. Το Intro κομμάτι αποτελεί μπούσουλα για τον πόλεμο του Βιετνάμ αλλά και το πως θα παρουσιαστούν οι ταινίες του αφιερώματος σε αυτό το part αλλά και στα parts που θα ακολουθήσουν.

(Vietnam War Movies Part 1 (INTRO) εδώ)

 Αν το έχετε διαβάσει τότε συνεχίστε κανονικά πατώντας στο "δες όλο το κείμενο".

 

Στο πρώτο part έκανα το απαραίτητο intro για το αφιέρωμα βάζοντας ορισμένα πράγματα σε μια σειρά. Έδειξα με τον καλύτερο τρόπο πως ο πόλεμος του Βιετνάμ δεν ήταν προιόν κάποιας παρθενογέννεσης και τα αίτια του δεν εντοπίζονται σε χαζά «τσιτάτα» των απανταχού επικίνδυνων ηλίθιων και των περιφερόμενων braindead πτωμάτων με τις ακόμα πιο νεκρές και επικίνδυνες νοοτροπίες του πρώην ανατολικού μπλοκ. 

Επίσης έδειξα με τον καλύτερο τρόπο πως οι ταινίες που τον αφορούν ή τον χρησιμοποιούν για να αναπτύξουν τις ιστορίες που θέλουν να πουν, δεν ήταν μέρος κάποιου προγράμματος «μαζικής προπαγάνδας» όπως θέλουν να νομίζετε, όλοι αυτοί οι βλάκες, οι αμαθείς και οι επικίνδυνοι ηλίθιοι που είναι τσακωμένοι με όρους όπως η αντίληψη και η λογική, αλλά και το τι εστί movie industry.

Οπότε για να βρισκόμαστε σε κοινό έδαφος, αν δεν έχετε διαβάσει το intro του αφιερώματος, πριν συνεχίσετε με τα υπόλοιπα part κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και διαβάστε το.

Πριν συνεχίσω όμως με το part 2, θα κάνω άλλη μια επισήμανση-υπενθύμιση που αφορά τον υποψήφιο «αλεξιπτωτιστή» braindead "αναγνώστη" (δυστυχώς κυκλοφορούν και στο ίντερνετ) .

Η επίσημανση-υπενθύμιση είναι η εξής: 

Και όμως...η ηλιθιότητα σε κάνει braindead...
«Φτύσε λοιπόν επιτέλους την καραμέλα του «αντιαμερικανισμού» και των «μυστικών σχεδίων και ύπουλων μηνυμάτων». Αποσύνδεσε τον brain damage εγκέφαλο σου από την «μηχανική υποστήριξη» και άδειασε μας τη γωνιά. Γλύτωσε μας λοιπόν από την παρουσία σου επάνω στο πλανήτη και κάνε επιτέλους τη μοναδική λύση που σου έχει απομείνει για την θλιβερή σου ύπαρξη. Αυτοκτόνησε ή αν δεν μπορείς τράβα στη Β. Κορέα ή όπου αλλού τέλος πάντων υπάρχουν τα απολιθώματα των σάπιων και λερωμένα με αίμα καθεστώτων που θαυμάζεις, ώστε να τελειώνουμε.

Να πας να χορτάσεις εκεί, ελευθερία έκφρασης και ελεύθερη διακίνηση ιδεών...και να μας αφήσεις στην ησυχία μας. Υοu just got owned bitch. And yes you are my bitch ή για να στο πω και πιο όμορφα, είσαι η γλυκιά μου πουτάνα. Κάτι που το δείχνει ξεκάθαρα το intro part του αφιερώματος».


Αnd now the part 2 begins… «All Guns Blazing»



Αποφάσισα να μην παρουσιάσω χρονικά τις ταινίες σε αυτό το αφιέρωμα, αλλά να τις παρουσιάσω με τη μορφή υπό-κατηγορίας, που είναι και πιο όμορφο. Για το δεύτερο μέρος λοιπόν θα παρουσιάσω δύο ταινίες που αντλούν το περιεχόμενο τους από συγκεκριμένα γεγονότα του πολέμου του Βιετνάμ. Και επειδή πρόκειται για πόλεμο, αυτές οι δύο ταινίες έχουν να κάνουν με δύο πάρα πολύ γνωστές μάχες που δόθηκαν στις ζούγκλες της Ασίας, στήνοντας έτσι μέσω της μεγάλης οθόνης την αναπαράσταση τους.

Η πρώτη είναι το We Where Soldiers και η δεύτερη το Hamburger Hill. Δύο από τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφορούν εκεί έξω για τον πόλεμο του Βιετνάμ, ζωντανεύοντας ξανά μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του.

We Where Soldiers (2002)     
                  

«400 U.S soldiers. 12.000 miles away from home. Οne man led them into battle»

Η συγκεκριμένη ταινία παρουσιάζει μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες και το βιβλίο του απόστρατου Col. Hal Moore, το πρώτο μέρος της πρώτης μεγάλης μάχης των U.S Forces στο Βιετνάμ κόντρα στους V.C και τον στρατό των Βορείοβιετναμέζων, η οποία έγινε στην κοιλάδα του La Drang στις 14 Νοεμβρίου του 1965 και κράτησε ως τις 18 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. 

Ο Col. Hal Moore το 1968
Στην ταινία το ρόλο του Hal Moore έχει ο Mel Gibson ο oποίος πλαισιώνεται κυρίως από έναν εκπληκτικό Sam Εlliott που έχει το ρόλο του (Sgt. Maj. Basil Plumley). Ο πρωταγωνιστής μας λοιπόν ακολουθεί την πραγματική ιστορία και τις εμπειρίες του χαρακτήρα που ενσαρκώνει, καθώς αναλαμβάνει την ηγεσία του 7th Cavalry Regiment (air cavalry αν προτιμάτε) το οποίο οδηγεί στη πρώτη μεγάλη μάχη των αμερικανικών δυνάμεων στο Βιετνάμ κόντρα σε αριθμούς και πιθανότητες.

Το πρώτο μέρος της ταινίας παρουσιάζει τον Hal Moore να αναλαμβάνει το 7th Cavalry Regiment, την προετοιμασία του, για το «ταξίδι» στο Βιετνάμ, τις δεύτερες σκέψεις του βάση στο πάθημα των Γάλλων στο πρώτο πόλεμο της «Ινδοκίνας», αλλά και τον αντίκτυπο στις οικογένειες όσων θα βρισκόντουσαν 12.000 μίλια μακρυά από το σπίτι, μέσα στη κόλαση της μάχης. Το δεύτερο φυσικά είναι η ακριβής αναπαράσταση (στρατηγικές-θέσεις-γεγονότα) της πρώτης φάσης της μάχης, την οποία απεικονίζει η ταινία, ενώ παράλληλα έχουμε και «σφήνες» για το τι γίνεται back home όταν αρχίζουν και έρχονται τα τηλεγραφήματα με τα κακά νέα στις οικογένειες...


Εν Κατακλείδι: To βιβλίο «Whe Where Soldiers Once...and Young» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με το αποτέλεσμα να είναι απλά εκπληκτικό και καθηλωτικό.

Η μεταφορά  έχει γίνει προσεγμένα, παρουσιάζοντας απλά-καθαρά και ξάστερα-τις ιστορίες απλών ανθρώπων-στρατιωτών που βρέθηκαν στο Βιετνάμ ξεκινώντας στην ουσία την ενεργή u.s ανάμειξη στη σύγκρουση που είχε ξεκινήσει στην Ασιατική χώρα πολύ νωρίτερα ανάμεσα στους Βορειοβιετναμέζους και τους Νοτιοβιετναμέζους.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία τους μέσα από τα μάτια του real life πρωταγωνιστή της. Τόσο απλά και ξεκάθαρα. Όποιος ψάχνει τίποτα «διαφορετικό» για να πετάξει το «τσιτάτο» του απλά χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο...

Τέλος σημειώνω πως οι σκηνές της μάχης έχουν μεταφερθεί με τεράστιο ρεαλισμό και προσοχή στην πορεία της πραγματικής μάχης της κοιλάδας του La Drang. Όσο για το πως «γράφουν» στην οθόνη αυτές οι σκηνές? Ένα έχω να πω... «You are in the middle of a fuckin bloodbath in hell».


Fun Fact 1: Οι αναφορές που γίνονται στους διαλόγους της ταινίας, στον Στρατηγό George Armstrong Custard και την ειρωνία του να αναλαμβάνεις το 7th Cavalry Regiment, γινόντουσαν και στην πραγματικότητα από τον Colοnel και μετέπειτα General, Hal Moore, καθώς ο Custard ήταν ο επικεφαλής του 7th Cavalry Regiment το 1876 κόντρα στους Τσερόκι Ινδιάνους στη μάχη του Little Big Horn. Μάχη η οποία έληξε με το 7th regiment να χει γνωρίσει κυριολεκτική σφαγή με τα σκαλπ τους να κοσμούν τα «Τίπι» και τα έπιπλα των «Σκουά» των Τσερόκι...

Fun Fact 2: Για την ιστορία το αποτέλεσμα της μάχης του La Drang θεωρήθηκε ως νικηφόρο και από τις δυο πλευρές. Οι V.C χωρίς πραγματικά να μπορώ να καταλάβω γιατί, καθώς οι απώλειες τους σε αναλογία ήταν 10 δικές τους προς 1 αντίπαλο...

Fun Fact 3: Στα credits της ταινίας παρουσιάζονται όλα τα ονόματα των ανθρώπων που πολέμησαν και πέθαναν στη μάχη της κοιλάδας του La Drang.

Fun Fact 4: Τυπικά η πρώτη μάχη που έδωσαν αμερικανοί στρατιώτες στο Βιετνάμ δεν ήταν αυτή της κοιλάδας La Drang, καθώς είχε προηγηθεί η Operation Starlite στο Van Tuong στις 17 ως 24 Αυγούστου του 1965 και για αυτό το λόγο ανέφερα παραπάνω πως το We Where Soldiers αφορά την πρώτη μεγάλη μάχη που δόθηκε καθώς η Operation Starlite έχει χαρακτηριστεί μικρής κλίμακας σύγκρουση με εντελώς διαφορετικές παραμέτρους.

Ηamburger Hill (1987)


«War at its worst. Men at their Best»

Στο «Hamburger Hill» έχουμε να κάνουμε με ένα παρόμοιο concept με το «We Where Soldiers» με τη μόνη διαφορά πως οι πρωταγωνιστές μας δεν ενσαρκώνουν πραγματικούς ανθρώπους. Αντιθέτως όμως έχουμε την πραγματική μάχη και τα πραγματικά στρατηγικά σημεία της και το πως αυτή εξελίχθηκε σε τεράστιο βαθμό.

Η μάχη έγινε στο Dong A Bia (μεγάλο βουνό) που βρίσκεται στην A’shau Valley της Thua-Thien επαρχίας του Βιετνάμ και κράτησε από τις 10 Μαίου του 1969 ως τις 20 του ίδιου μήνα.

Συγκεκριμένα στόχος ήταν η κατάληψη με καταμέτωπο επίθεση του οχυρού στον Hill 937. Η μάχη ήταν τόσο σκληρή που ονομάστηκε από τους αμερικανούς στρατιώτες ως «Hamburger Hill» γιατί όσοι έπεσαν από τα πυρά του οχυρού των V.C θύμιζαν απλά κομμάτια κρέας...

Hamburger Hill after the battle...
Όσο αφορά την ταινία, σε αυτή βλέπουμε την πραγματική μάχη και τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα από το βλέμμα μιας ομάδας fictional characters και το πως αυτοί αντιλαμβάνονταν τον όλο πόλεμο στο Βιετνάμ. Βλέπουμε εκτός από τις εντυπωσιακές σκηνές action/μάχης, το πως διαμορφώνοταν οι διαπροσωπικές τους σχέσεις αναμεταξύ τους, τις αντιδράσεις τους και τις σκέψεις τους για τον πόλεμο του Βιετνάμ, το πως λάμβαναν τις αντιδράσεις back home καθώς και άλλα διάφορα θέματα της καθημερινότητας τους στις ζούγκλες της Ασίας.

Έτσι στο πρώτο μέρος της ταινίας έχουμε το όλο build up και την παρουσίαση των χαρακτήρων μας και το πως αυτοί αλληλεπιδρούν και στο δεύτερο all hell brakes loose, βλέποντας μέσω της μεγάλης οθόνης στην κυριολεξία τον λόγο που ο λόφος 937 ονομάστηκε «Hamburger Hill».


Εν κατακλείδι: Όπως και στο We Where Soldiers, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια re-creation ταινία πραγματικής μάχης του πολέμου στο Βιετνάμ. Παρά το γεγονός πως εδώ δεν έχουμε την απεικόνιση της μάχης μέσω των πραγματικών πρωταγωνιστών της, το Hamburger Hill πετυχαίνει το σκοπό του παρά αυτή την έλλειψη, ενώ ο τομέας μάχες/action και τα ρέστα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Fun Fact1: Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο James Carabatsos o oποίος είχε βρεθεί στις ζούγκλες του Βιετνάμ το 1968-1969 και στην συνέχεια έπαιρνε συνεντεύξεις από πραγματικούς συμμετέχοντες στη μάχη του «Ηamburger Hill».

Συλλέγοντας λοιπόν όσα του είπαν έγραψε αυτό το σενάριο, καταφέρνοντας να περάσει σε αυτό όχι μόνο τον αντίκτυπο του πολέμου στους χαρακτήρες της ταινίας, αλλά και την παράνοια που φέρνουν οι πολεμικές συγκρούσεις.

Fun Fact2: Ο λόφος 937 δεν ήταν μείζονος στρατηγικής σημασίας πριν την μάχη, αλλά παρόλα αυτά διατάχθηκε η κατάληψη του...

Μάλιστα μετά από την κατάληψη του, το οχυρό στο λόφο 937 εγκαταλλείφθηκε!!! Με αποτέλεσμα όσοι πέθαναν στη μάχη, να πέθαναν επειδή δεν είχαν τι σκατά μάχη να ξεκινήσουν και όσοι πολέμησαν επί 10 ημέρες και πέτυχαν το σκοπό τους να μένουν μαλάκες από την «στρατηγική» απόφαση της εγκατάλειψης που ακολούθησε...Κατά τα άλλα, το «κακό» Hollywood χαιδεύει τα αφτάκια των Αμερικάνων...Ρε άντε γαμηθείτε να ασπρίσετε!

Μusic Encore:  Sodom/Marines/----Sodom/Magic Dragon---Kαι συμπληρώνοντας το χατ-τρικ σας αφήνω IN WAR AND PIECES πάλι από Sodom! Αλλά επειδή σκοράρω ακατάπαυστα το χατ-τρικ γίνεται καρέ με Saxon και Broken Heroes...







29 comments:

  1. Μας έφτιαξες πάλι φίλε!!! Γουστάρω μπινελίκι ενάντια στους braindead αλλά και λεπτομέρεια κάργα... Τί σαι συ;

    ReplyDelete
  2. @Kαννίβαλε: I just got warmed up...Έχει πολύ ψωμί το πράμα.

    Είναι απίστευτο το πόσες κατηγορίες ταινιών υπάρχουν που έχουν να κάνουν με το πόλεμο στο Βιετνάμ. Είτε η δράση τους είναι μέσα σε αυτόν, είτε μετά από αυτόν.

    ReplyDelete
  3. @Κανεις: Βασικά δεν έβγαινε και πολύ για μπινελίκι γιατί οι αφορμές ειδικά με αυτές τις συγκεκριμενες ταινίες είναι ελάχιστες. Κάτσε να δεις στη συνέχεια.

    Όσο για τις λεπτομέρειες πιστεύω είναι αναγκαίες ειδικά για re-creation in every little detail ταινίες για μάχες. Με αποτέλεσμα αυτές να είναι περισσότερες από ότι τα λόγια για δύο αυτές ταινίες. Βασικά πιστεύω δεν γινόταν αλλιώς, επειδή ακριβώς είχα να κάνω με true battles story telling.

    Όσο για την ερώτηση...Ούτε γω ξέρω. Είναι αυτό που σου λεγα στο blog του Φώτη με την "βιβλιοθήκη". Φταίει και το γεγονός πως με ενδιέφερε πάντα το συγκεκριμένο θέμα, όπως και πολλα άλλα. Μάλιστα τα περισσότερα τα γράφω από μνήμης (είμαι dead serious που στο λέω).

    Απλά μετά τσεκάρω τα "τευτέρια" στο τέλος για να δω αν έχω κάνει κάπου κάποιο λάθος ή έχω ξεχάσει κάτι, ή έχω γράψει παραπάνω ή λιγότερα από όσα έπρεπε. Ειδικά στο πρώτο μέρος του αφιερώματος το 80% πάνω κάτω είναι από μνήμης.

    ReplyDelete
  4. Το καλύτερο με την παράθεση από μνήμης φίλε μου είναι ότι βάζεις την προσωπική σου πινελιά από αυτό που παραθέτεις... Ακόμη και να έχεις παρανοήσει κάτι ή να μην το θυμάσαι απολύτως και πάλι αυτό που λες βγαίνει εντελώς προσωπικό... Και μένα μ αρέσει το "από μνήμης" έστω και αν κάποτε με "απατά" η καριολία... Χοχοχοχο.... Συνέχεσε να μας τρελαίνεις... Πολύ καλή δουλειά!!!

    ReplyDelete
  5. Μα για αυτό παίζω με σκονάκια στο τέλος...Τα "τευτέρια"...ειναι χρήσιμα!.

    Καλημέρες...

    Υ.Γ Μόλις η μέρα ξεκίνησε γαμάτα. Μου έστειλαν ένα γαμάτο soundboard bootleg από Judas Priest 24 Ioυλίου στο Bournemouth U.K και γαμάει απλά. Μιλάμε για σούπερ ποιότητα. Ήταν και κοντά χρονικά με αυτή της Αθήνας η εμφάνιση οπότε είναι σε μεγάλη φόρμα η μπάντα και όχι σε night off που τυχαίνει πάντα σε περιοδείες 16 μηνών και βάλε. Τα σπάω τα σπάω τα σπάω!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτά είναι ...δώσ τα όλα να ουμ'...

      Delete
  6. Ρε φιλέ δεν κατέχω την ιδιότητα του σοβαρού αλλά θελω να στείλω κάτι για το λόγο ότι είμαι επηρεασμένος από το σημερινό βίντεο με τους μπετόβλακες US Marines που κατουράνε αφγανούς.. Τελικά είναι πιο βλαμμένοι και από τους φανατικούς μουσουλμάνους.. Απλά επειδή έχεις την εικόνα δεξιά, home of the brave, φιλικά πάντα..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καννίβαλε δεν τρέχει μία και το ξέρεις. Θα σου απαντήσω λιγο πιο αργά αναλυτικά για το τι πιστεύω για το βιντεάκι, το είδα και εγώ και γενικά. Να ξέρεις πως δεν τρέχει πάντως no offence.

      Delete
    2. Είχα μπλέξει όταν το είδα το σχόλιον και είχα job to do. Οπότε σόρι. Anyway, Tο βίντεο που λες το είδα και εντάξει είναι Γ.Τ.Π και καταδικαστέο τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται που λένε Καννίβαλε.

      Απο εκεί και πέρα υπάρχουν μερικές σημαντικές παράμετροι, οι οποίοι πρόσεχε ΔΕΝ δικαιολογούν τίποτα από τους κατρουλίδες μπετόστοκους, αλλά βοηθάνε για μερικές διαπιστώσεις.

      Η πρώτη είναι η εξής για αυτή θα χρησιμοποιήσω το μότο της από πάνω ταινίας το Ηamburger Hill. "War at its worst, men at their best".

      Στη προκειμένη περίπτωση γιατί για προκειμένη περίπτωση μιλάμε. (Η τσουβαλοποίηση άλλωστε είναι επίσης για μπετόστοκους). Είχαμε το war at their worst and men at their worst X2.

      Στην συγκεκριμένη "εμπόλεμη" ζώνη (σε εισαγωγικά το εμπόλεμη γιατί δεν είναι ακριβώς war η φάση πλέον εκεί) και σε οποιαδήποτε εμπόλεμη ζώνη λένε το εξής ρητό ή ότι στο διάολο είναι. Πως όταν βρεθεί ένας άνθρωπος στο μέσο μιας τέτοιας κατάστασης κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια τα πιο άρρωστημένα ένστικτα ή συμπεριφορές. Άλλωστε μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πυροβολήσει, έχουν σκοτώσει, έχουν δει θάνατο, έχουν δει φρίκη. Με την λογική και τη σωστή συμπεριφορά να πηγαίνει περίπατο. Και φυσικά ότι μόνο εκεί, αλλά σε κάθε εμπόλεμη ζώνη που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία.

      Στη προκειμένη περίπτωση λοιπόν το γαμημένο το ρητό έπεσε μέσα.

      Οπότε με βάση αυτή τη διαπίστωση η οποία πάνω κάτω είναι αποδεκτή από οποιονδήποτε νοήμων άνθρωπο που δεν επιμένει να χτυπά τη κεφαλα του στο τοίχο της λογικής, δεν ασχολήθηκα μετά την θέαση του βίντεο με τις παπαριές που είμαι σίγουρος πως ακούστηκαν. Οι "αμερικάνοι εκείνο" οι "Αμερικάνοι το άλλο" "είναι όλοι έτσι" κτλ κτλ την ίδια ώρα που κράζουν τον Πάγκαλο π.χ που τους τσουβάλιασε. Κάνοντας με λίγα λόγια αυτό που δεν θέλουν να τους κάνουν.


      Πάει λοιπόν η πρώτη διαπίστωση.

      Delete
  7. 2η διαπίστωση και κοινή λοτζικ.

    Η καριέρα του χακί εκεί πέρα και όχι μόνο εκεί, προσελκύει αρκετούς σκατόμυαλους και μπετόστοκους με τα αποτελέσματα να φαίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πόσο μάλλον όταν στη μέση δεν υπάρχει απλά ένα στρατόπεδο και αράζουμε και παίζουμε τάβλι, αλλά εμπόλεμη ζώνη όπου τα πράγματα αλλάζουν πολύ στις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις μέσα σε μια τέτοια ευρύτερη κατάσταση, ειδικά όταν είσαι και μπετόστοκος, βγαίνει πιο γρήγορα η μαλακία που σε δέρνει. (άσε όταν πρέπει να κοιτάς πίσω σου μην σε ανατινάξει κάνενας suicide bomber, δεν θέλει και πολύ να γίνεις εσύ ο ίδιος ο πόλεμος. I am The War που λένε και οι Sodom)

    Πάνε οι διαπιστώσεις. Οπότε σου είπα τι νομίζω και τη άποψη έχω. Καταδικαστέο. Ωραία. Εντάξει δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία ούτε η τελευταία. THAT’S FUCKIN WAR και για αυτό είναι κάτι ο πολεμος που κανείς δεν το γουστάρει, εκτός αν έχει πρόβλημα γενικό και το μέγεθος βλάβης στον εγκέφαλο είναι μεγαλύτερο και από το ρήγμα του Σαν Άντρεας. Έλα όμως που έτσι είναι η γαμημένη η ανθρώπινη φύση.

    Η πιο τρομακτική από ότιδηποτε άλλο είναι και για το λένε και κάποιοι που το χουν ζήσει δεν το λένε τυχαία πιστεύω. Combat Shock που λένε...κιόλας.

    Τώρα για το Land Of The Free Home Of The Brave, τέτοιοι μπετόστοκοι είναι που του γαμάνε το σπίτι του συγκεκριμένου "μότο", αλλά οι μπετόστοκοι και η μαλακία στον εγκέφαλο δεν έχουν εθνικότητα. Είναι παγκόσμια η μάστιγα.

    Εγώ προσωπικά το γουστάρω το "μότο" αυτό και για αυτό το χω πάνω δεξιά, ενώ δεν κρύβω βέβαια πως γουστάρω να προκαλώ, καθώς όσο να ναι το κόμπλεξ ορισμένων με τους Αμερικάνους με εκνευρίζει απίστευτα γιατί αποτελείται κατά 90% σε αερολογίες και "τσιτάτα" της πούτσας από δήθεν υπεργαμάω ξυπνητζήδες και παπαγάλους ημιμαθείς μαλακοπίτουρες απόβλητα σκέψης πρώην ανατολικού μπλοκ. Στο υπόλοιπο 10% υπάρχει πάντα ο αντίλογος και ξέρεις κάτι έχει βάση ο γαμημένος. Έστω και αν είναι λίγη, μικρή, ελάχιστη, μεγάλη. Υπάρχει όμως.

    ReplyDelete
  8. Επίσης λατρεύω τις Η.Π.Α και δεν το κρύβω και στα παπάρια μου τι νομίζει ο καθένας. (δεν λέω για σένα) Είναι πολύ ξηγημένα άτομα, έχουν σούπερ σύστημα και κρατικό μηχανισμό με τα γρανάζια να δουλεύουν μεν μαζί αλλά ανεξάρτητα και καλοκουρδισμένα και απολαμβάνεις και προνόμια, αλλά πρέπει να είσαι και οκ στις υποχρέωσεις σου. Έχουν υψηλό επίπεδο ζωής και διαβίωσης ακόμα και αν βγάζεις 1.500 δολ το μήνα, ζεις σαν άνθρωπος ρε παιδί μου, κυνηγάνε τις ευκαιρίες, ρισκάρουν επιχειρηματικά, τα βασικά αγαθά (φαί, στέγαση, μετακίνηση) είναι φθηνά (3,5 περίπου λίτρα γάλα κοστίζουν πάνω κάτω 1,50 π.χ) για τον καθέναν που έχει μια καλή δουλειά (και δεν μιλάω για τίποτα γκολντεν μπόις, αλλά για απλό υπάλληλο ρε παιδί μου), που το κάθε γαμημένο σεντ έχει αξία και μετράει στις συναλλαγές. Και πολλά άλλα που αν αν ξεκινήσω δεν θα τελειώσω. Αυτά όλα τα παραπάνω δεν τα λέω έτσι, αλλά από πρώτο χέρι. Mε τα ίδια μου τα ματάκια, τα αυτάκια κτλ

    ReplyDelete
  9. Ενώ επίσης φαίνεται πως σε χρόνο ρεκόρ πέρασαν όλες τις παιδικές ασθένειες που μπορεί να περάσει ένα κράτος και μια κοινωνία σε αντίθεση με το έγινε κυρίως στην Γηραιά Ήπειρο...

    Και για να επιστρέψω στο αρχικό θέμα...

    Αλήθεια ρε Καννίβαλε, εντάξει να πούμε μας τα χουν πρήξει τα αρχίδια με τους "χαζούς" Αμερικάνους. Αφού ρε φίλε είναι "αμερικανάκια" πως στο διάολο αυτοί οι "χαζοί", "υφαίνουν σκοτεινές συνωμοσίες και παίζουν τους άλλους σαν μαριονέτες" ενώ είναι χαζοί? Δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο να πούμε? Κάτσε ρε φίλε δεν είναι έτσι.

    Και στην τελική εντάξει να πούμε κατουρήσανε τα πτώματα ωραία εντάξει το καταδικάσαμε. Μπορεί να μου ΈΝΑΣ ρε πούστη μου ΕΝΑΣ, γιατί ποτέ δεν γίνεται ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΑΛΟΣ όταν οι Ρώσοι τα καλά παιδιά έχουν γαμήσει τα πρέκια στους Τσετσένους? Α όχι εκεί κάνει τζιζ να πούμε. Ούτε καν είδηση, ούτε καν να ασχοληθούν τα ντόπια ΜΜΕ. Και εντάξει γάμα το αυτό...

    Όταν ρε φίλε οι Ρώσοι μπούκαραν στη Γεωργία το 2008, γιατί δεν άκουσα κάνα "τσιτάτο" να πούμε από αυτά που πέφτουν μπόλικα για τους άλλους? Γιατί δηλαδή? Βγήκε κανείς εδώ να ούμε «καλλιτέχνισταν» να πούμε να καταδικάσει? Στο ντούκου πέρασε και το μόνο που έλεγαν είναι το εξής «Κρίμα μπου χου χου γιατί άρχισε η Ολυμπιάδα στο Πεκίνο και χαλάει το κλίμα της Ειρήνης όταν έχει Ολυμπιακούς Αγώνες». Δηλαδή αν περίμεναν κανα μήνα ούτε αναφορά δεν θα γινόταν έτσι? Δεν τρέχει μία μωρέ εισβάλανε οι άλλοι στη Γεωργία αλλά δεν τρέχει. Πήγαν για τουρισμό. Και όλα αυτά χωρίς να έχει υπάρξει ρε παιδί μου μια προεργασία. Να λες το περιμένουμε. Γιατί το ά γιατί το β'. Όπως τότε που η Β. Κορέα χωρίς προειδοποίηση πήγε να την κάνει "νύχτα" στη Ν. Κορέα να τους επιβάλει τη μιζέρια της με το έτσι θέλω.

    Όχι ρε φίλε όλα μονά ζυγά δικά τους. Έ όχι ρε πούστη ματάκια έχουμε, αυτάκια έχουμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε τριγυρνάμε. Όχι και έτσι!


    Εδώ να πούμε σου έκαναν αεροπειρατία πτήση 847 Αθήνα-Ρώμη με τα καλά παιδιά άραβες να μπουκάρουν από το παλιό αεροδρόμιο στη πτήση με τα γκάνια και μετά από μερικά χρόνια έκραζες ως προπαγάνδα κατά της Ελλάδας πως μια γαμημένη ταινία χρησιμοποιήσε πλάνα από το αεροδρόμιο σου και είχε υπόθεση μια αεροπειρατία που έγινε στην Αθήνα! Τι προπαγάνδα ρε μουνί της λάσπης? Αφού έγινε στη πραγματικότητα! Με 15 Έλληνες επιβάτες μέσα κιόλας!

    ReplyDelete
  10. Και δεν έχω ακούσει έναν να λέει ούτε το 1/10 από αυτά που λέει για τους μόνιμους "κακούς" της φάσης.

    Πάμε και άλλα? 1968 αεροπειρατία στην Αθήνα. 1 νέκρος. βόμβα στα γραφεία της Εl-al το 1969 την πλήρωσαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί. 27 Ιουνίου 1976 αεροπειρατία στην Air France πάλι από Αθήνα (25 Έλληνες μέσα, η πτήση που κατέληξε στην Ουγκάντα) 23 Νοεμβρίου 1985 αεροπειρατία, πτήση Egypt Air. Καμιά 20αρια Έλληνες μέσα. Από τους 88 επιβάτες έζησαν οι 37. Κατά τα άλλα προπαγάνδα η ταινία γιατί δείχνει αεροπειρατία στο Ελληνικό αεροδρόμιο! Ρε μαλάκα βοθρόσκατομυαλε 4 έχουν γινει από δω! Έλεος! Αλλά είπαμε φταίνε οι γνωστοί που τολμούν να χρησιμοποίησουν σε ένα σενάριο κάτι που έχει γίνει 4 φορές στο δικό σου αεροδρόμιο!

    Κάτσε δηλαδή! Μπάστα τα βυζιά της Σάσας που κάνει στραπ ον με την ξάδερφη της Μάσας!

    11 Ιουλίου του 1988! Αραβότέτοιοι τσιράκια του Αμπού Νιντάλ (καλό παιδί μωρε) υπεύθυνου για μερικές βόμβες στην Αθήνα και μια δυο δολοφονιούλες...μπούκαραν σε καραβι Πόρος-Πειραιάς με αποτέλεσμα 9 νεκρούς!


    Κάτσε δηλαδή! Σε έχουν κάνει μπάχαλο μέσα στην ίδια σου τη χώρα και δεν τρέχει κάστανο?

    Χεζμπολάχ, Λιβανέζοι και μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ στην αεροπειρατία (14/07/1985 Αθήνα Ρώμη) και δεν τρέχει τίποτα? Καλά παιδιά μωρέ η Χεζμπολάχ και οι άλλοι που τα έκαναν αυτά έχουν δίκιο τα παιδιά, άλλωστε εμάς τους Έλληνες μας αγαπάνε (Urban Fuckin Legend σύμφωνα με τα γεγονότα)

    Ε τώρα αν μας έκαναν μπουρδέλο και έφαγαν και πολίτη αυτής της χώρας...Δεν πειράζει μωρέ καλή καρδιά, καλή καρδιά και στη τελική καλά κάνουν και έκαναν. Καλά κάνουν και ρίχνουν αεροπλάνα στο Λόκερμπι, καλά κάνουν και ρίχνουν αεροπλάνα 20 χρόνια μετά στις 9/11, καλά τους κάνουν, καλά τους κάνουν!!! Ολοι αυτοί είναι άγιοι και οι αγνοί να πούμε και ποτέ μην κάνουμε ποτέ κουβέντα γιατί κάνει "τζιζ" και θα μας χαλάσει το δήθεν επαναστικό-σκατο-τούβλο του εγκεφάλου μας. Άλλωστε έιπαμε "κακοί" οι ίδιοι και οι ίδιοι. Όχι ρε πούστη δηλαδή η κοροιδία έχει και τα όρια της.

    Δεν πειράζει μωρέ πέθαναν 3.000 άνθρωποι χωρίς να έχει κυρηχθεί κάνας πόλεμος, το 2001 και κάποιοι χαιρόντουσαν επειδή έτσι? Επειδή έτσι επιδερμικά είναι απλά οι "κακοί" και τους άξιζε στη τελική. Και μετά έχουν και το θράσος να λένε και να φωνάζουν σχίζοντας τα ρούχα τους γιατί πέταξαν το πτώμα του καριόλη στη θάλασσα! Προσβλήθηκαν τα πιτσουνάκια μου, τους σκάει τη φούσκα της μαλακίας τους βλέπεις. Μόνο να του πληρώσουν και μνήμα και κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους δεν ζήτησαν οι θιγμένοι από την "κτηνωδία".

    Κάτσε άραξε λοιπόν! Μιλάνε ποιοι? Aυτοί που χοροπηδάγανε και ουρλιάζανε από τη χαρά τους στις 9/11? Αυτοί που κάνουν γαργάρες και δεν τρέχει τίποτα που έφαγε βόμβα το μετρό στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Αγγλία σε εν ψυχρώ δολοφονίες ανυποψίαστων που ακόμα τους ξεκολάνε από το τοίχο? Γιατί δηλαδή ρε μεγάλε? Αυτοί ψυχή δεν έχουν? Μόνο μην σου πειράξουν τους τουρμπάνηδες μετα και τους βαρεμένους στα καθεστώτα τους που τους τα σκάνε και τους καλύπτουν?

    Κάτσε ρε μάγκα αυτοί να πούμε δεν κάνουν διακρίσεις έχουν χτυπήσει σε όλο το κόσμο! Μέχρι και στη βουλή της Ινδίας έσκασε ο "μου χαν τάξει παρθένες" και πήρε μαζί του επτά άτομα! Εδώ μέχρι και εντός έδρας στο Ιράκ να πούμε ανατινάχθηκε ο άλλος τσιμπώντας μαζί του και Ιρακινούς στα αρχίδια τους λέμε! επί 400 φορές έγινε το ίδιο σκηνικό τα τελευταία χρόνια. Σύνολο κάτι εκατοντάδες give or take δικούς τους, τουρμπάνηδες ντε! Δεν τους νοιάζει! Mέχρι και ο κύριος (renegade επί αρκετά χρόνια και διωγμένος από την PLO και τη Fatah) Αμπού Νιντάλ βρήκε καταφύγιο στο Ιρακ επί τρία χρόνια μέχρι να βρεθεί εκτελεσμένος εκεί που κρυβόταν το 2002.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλλά όχι είπαμε ήταν καλός ο Αμπού. Ο Αλού και ο Τρισαλού είναι καλά παιδιά!
      Και αν μωρέ έκαναν και καμιά βομβίτσα μπαμ και καμιά αεροπειρατίουλα στην Αθήνα δεν πειράζει μωρέ καλή καρδιά...

      Αλλά είπαμε ποτέ δεν φταίνε αυτοί. Οι γνωστοί "κακοί" φταίνε.

      Όπως φταίνε επειδή κουνάνε οι βάρκες στο Πειραιά. Επειδή το παγωτό έλιωσε γρήγορα, επειδή η 3Ε βάζει μαλακία νερό στη Coca Cola, επειδή έκλεισαν τα Wendy's, επειδή τα Air Jordan είναι limited edition κτλ. Δεν πειράζει αν είναι χαζοί οι λόγοι, υπάρχει «ideology» σου λέω! Ο φασισμός των «τσιτάτων» και των κραυγών! Τα πάντα όλα! Αρκεί να φταίνε αυτοί οι...τρισκατάρατοι. Μέχρι και για τον Βάζω-φεσι-και φευγωβγενοπουλο φταίνε αυτοί οι αλήτες οι...τρισκατάραααατοι!

      Ε όχι! Νισάφι

      Και η μεγάλη πλάκα χωρίς καν να χρειαστεί να κοιτάξω σχόλια για το περιστατικό με το κατούρημα το ξέρω το περιεχόμενο. Απλά γιατί τα χω ξαναδεί: «κρα κρα κρα απολίτιστοι κρα κρα κρα, εμείς ήμαστε άνθρωποι κρα κρα κρα ρε όχι σαν και εσάς κρα κρα δέντρα κρα κρα όταν εμείς κρα κρα κρα» και στο τέλος «να πάθετε καρκίνο ολοι και τα αγεννητα παιδιά σας».

      Πολιτισμός έτσι και ανωτερότητα, τάχα μου έτσι? Πόσο διαφέρει ένας γεμάτος σκατά νους που κατουρά νεκρό από έναν άλλο που θα ευχόταν καρκίνο σε αγέννητα ακόμα παιδιά? Για αυτό σου λέω, βαρέθηκα κουράστηκα και αηδίασα.

      I want out!

      Ξέρω πως έπεσε too much information, αλλά κάπου έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να με πει κάνα μπετόστοκο και braindead τρολ και χριστιανοφασίστα. Να τα ακουει μετά 10 μέρες σερί το μουνί της λάσπης.

      Delete
  11. Πόλεμος=κτηνωδία.
    Παραδείγματα άπειρα.Γενοκτονίες,στρατόπεδα συγκέντρωσης,εμπόριο οργάνων βασανισμοί και τόσα άλλα.Στο πρόσφατο βίντεο οι πρωταγωνιστές έτυχε να είναι οι Αμερικανοί.Στο πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο οι τύποι που έπαιρναν από τους αιχμαλώτους τα όργανα για να τα πουλήσουν ήταν Αλβανοί και πάει λέγοντας το πράγμα.
    Υ.Γ.Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσει στο ντούκου μην παρεξηγηθώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό λέω ρε Φώτη παραπάνω. Απλά με αφορμή αυτό έριξα το βιτριόλι μου. Γιατί δεν γίνεται το δακτυλάκι και οι χαρακτηρισμοί και οι κατάρες να πέφτουν βροχή σαν καλά ρομποτάκια μόνο στους "κακούς" αμερικάνους. Με ενοχλεί αυτό το πράμα και μου τη δίνει στα νεύρα. Βαρέθηκα και αηδίασα πια με αυτή τη μαλακία.

      Όσο για την τιμωρία θα τη φάνε και το πιστεύω. Γιατί όποτε παρατηρήθηκε disgrace συμπεριφορά στο δικό τους στράτευμα τα τελευταία χρόνια ακόμα και μέσα σε μια κατάσταση κτηνωδίας, τα στρατοδικεία μοίρασαν σαν καραμέλες τις πούτσες. Γιατί έχουν ένα "κουσούρι" ή καλύτερα ένα συν: Ιf you brake the rules you get fucked σε ελεύθερη μετάφραση...και ερμηνεία.

      Delete
    2. Στη χώρα που ζούμε ο αντιαμερικανισμός είναι σαν παράδοση για κάποιους.Άσχετα αν ντύνονται από την κορυφή εώς τα νύχια με αμερικάνικα ρούχα και σαβουριάζουν στα Mc Donalds.

      Delete
    3. Ακριβώς και ακόμα χειρότερα.

      Delete
  12. Λεπόν λόγω τρεξίματος δεν σου απάντησα έγκαιρα.Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν τους πολυγουστάρω..Ο λόγος είναι ότι με όσους έχω μιλήσει Αμερικανούς ενώ στην αρχή λες γαμώ τα άτομα, αλλά είναι τόσο συντηρητικοί και με μισή πληροφόρηση που θέλω να τους σπάσω τα μούτρα στην διάρκεια της κουβέντας..Ο πόλεμος είναι πόλεμος, οκ, αλλά και στο Ιράκ τα ιδία δεν έκαναν;Οι ερυθροί Χμερ έκαναν χειρότερα,Οι Ιάπωνες με την Μονάδα 731 (το Άουσβιτς φαίνεται παιδική χαρά. Μεγάλοι πουτάνας γιοι οι Ιάπωνες.) αλλά υποτίθεται ότι είμαστε μετά το 2000 και δεν μιλάμε για Σομαλούς που δεν υπολογίζουν την ζωή τους για να υπολογίσουν την δική σου, αλλά για "μορφωμένους" στρατιώτες..

    Εδώ χτες είχαμε αυτή την κουβέντα με έναν φίλο που πάει για διδακτορικό στην Αμερική, και του έλεγε ο πατέρας του ότι προσπαθούσε να εξηγήσει σε έναν αμερικανό ότι να έχεις ένα εθνικό σύστημα υγείας δεν είναι κομμουνιστικό!!!!

    Οι Anvil ρε φίλε, αναφέρθηκαν στους Ρώσους και τους είπαν κομμουνιστές εν έτει 2008..Με κούφανε λέμε ο τύπος..

    Ευρώπη και πάλι ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κοίταξε πάντα είναι ανάλογα με ποιον μιλάς. Και οι συγκεκριμένοι είναι τόσο μα τόσο διαφορετικοί αναμεταξύ τους όσο ακριβώς είναι διαφορετικές οι πολιτείες που ζουν. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην με χει κάνει να θέλω να του ανοίξω το κεφάλι από ντόπιους μέχρι Κοσταρικανό (μεγάλα παρτάλια οι τύποι by the way και party animals όσο δεν έχω δει ποτέ). Αντιθέτως πάντως ομολογώ πως όσο έκατσα εκεί βρήκα την υγειά μου σε τεράστιο ποσοστό. Τώρα για το ΕΣΥ και τις εξηγήσεις εντάξει αν πέφτεις σε παλαιάς κοπής Ρεπουμπλικάνο ή ακόμα χειρότερα από καμιά νότια πολιτεία χαρά στο κουράγιο του. Τώρα επί του θέματος και πάλι περί "μορφωμένων" σου απάντησα πιο πάνω. Αν βρεις ποτέ marines σε ποσοστό άνω του 5% από μια πόλη που γνωρίζεις που είναι, σε ποια πολιτεία και έχει πληθυσμό άνω των 10.000 σφύρα μου σαν τζιτζίκι αδερφέ μου. Πάντα μα πάντα το "join the army" απευθυνόταν σε περιορισμένων δυνατοτήτων άτομα είτε λόγω background, είτε λόγω προοπτικών τους για το μέλλον ή ότι δήποτε από τα συναφή. Ακόμα και το τυράκι του college μέσω χρηματοδότησης των corps δεν πιάνει όπως θα περίμεναν, άσε που τελικά οι αριθμοί drop outs από τα κολέγια μέσω των συγκεκριμέων προγραμμάτων είναι μεγάλος. Όσο για τους Anvil...blame canada! χαχαχαχα!

      Τέλος στο δίλλημα Ευρώπη ή Ελλάδα δαγκωτό Ευρώπη. Αλλά στην ερώτηση που θα γούσταρα να δουλεύω, να ζω και να δημιουργώ σίγουρα και με το χέρι στη καρδιά στις ΗΠΑ, γιατί η γεύση που πήρα και για τα τρία ήταν εκπληκτική.

      Delete
    2. Οκ snake, φερε μου ενα μυδραλιοβόλο μόλις πας γιατί έχω πολλά μουνόπανα να ξεπαστρέψω..

      Επίσης χρωστάς Γερων-Παισιος and the little mouloi ποστ... αναμένω..

      Για τους Anvil τσιμπουκιάστικα άσχημα.. ένδειξη ημιμάθειας..το κατάλαβα με το που το έστειλα, αλλά μ'αρέσω με τα λάθη μου..

      Delete
  13. Γειά σου ρε Κανίβαλλε Θεε! Εγώ θα στο φέρω το μυδράλιο. Αλλά από το τελωνείο πως το περνάω? Και καλά το δικό μας...τη βρίσκουμε την άκρη. Από εκεί πως θα στο φέρω είναι το πρόβλημα χαχαχαχα (ακόμα χτυπάνε οι metal detectors από την τελευταία φορά που πήγα). Αλλά εντάξει για πάρτι σου θα κάνω ένα detour και θα στο φέρω από κάνα πρώην ανατολικού μπλοκ κράτος.

    Για τα χρωστούμενα give time...αδερφέ καίγομαι και έχω και το part 3 στα σκαριά. Άσε που προσπαθώ να βγάλω ένα σχέδιο για το πως θα το πάω μέχρι τέλους και μου βγαίνει μίνιμουμ 8 κομμάτια. Θα παίξει εμβόλιμα ο μπιζμπικογερος Παίσιος σίγουρα, αλλά δεν ξέρω. Θα πάω στην ΕΠΟ να μου το βγάλει το πρόγραμμα.

    ANVIL ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! 30-50 άτομα με το ζόρι στο λάιβ στην Αθήνα κάποτε. Τώρα που τους ανακάλυψε το metal hammer (χαχαχαχα) με το documentary αν έρθουν θα γεμίσουν Gagarin και όλοι θα λένε "τους άκουγα ρε πριν από το doc.) Σαν την πρώτη συναυλία των Prodigy ένα πράμα. Που ρώτησαν τον Liam πόσα άτομα ήταν και λέει 26 και συμπληρώνει αμέσως μετά "Έχω γνωρίσει πάνω από 1.000 άτομα που λένε πως ήταν ένας από τους 26"...χαχαχαχαχαχχαχα

    Υ.Γ Κλείνοντας όλο το μαραθώνιο λοιπόν, το κάνω δανειζόμενος τα λόγια από το Team America τα οποία τελικά είναι και τα πιο σημαντικά: "They're dicks! They're reckless, arrogant, stupid dicks. But others are pussies and some others are assholes. Pussies dont like dicks, cause pussies get fucked by dicks. But dicks also fuck assholes. Assholes who just want to shit on everything. Pussies may think they can deal with assholes their way. But the only thing that can fuck an asshole is a dick, with some balls. The problem with dicks is: they fuck too much or fuck when it isn't appropriate — and it takes a pussy to show them that. But sometimes, pussies can be so full of shit that they become assholes themselves... because pussies are an inch and half away from ass holes. I don't know much about this crazy, crazy world, but I do know this: If you they dont fuck assholes, we're going to have our dicks and pussies all covered in shit!

    ReplyDelete
  14. America, hot as hell, hysterical, cast your spell
    The endless road, another night to bend your mind
    White line fever, I think that state patrol car's still behind

    America, fast cars
    America, the girls, the bars
    America, don't make no fuss
    America, get on the bus

    Ήθελα να γράψω και τους λόγους που γουστάρουμε Αμέρικα αλλά ο ζωντανός θρύλος τα λέει καλύτερα..

    ReplyDelete
  15. Kαλώς το παιδί. Ρε συ έχω τρελαθεί, προσπαθώ να ταξινομήσω τις ταινίες και ακόμα παιδεύομαι. 45 κομμάτια έχω για το αφιέρωμα μεγάλος πανικός και έχω πετάξει έξω άλλες τόσες. Μάλλον θα κόψω κείμενα και θα κάνω συνοπτικές παρουσιάσεις. Δεν γίνεται αλλιώς.

    Lemmy is god...

    ReplyDelete
  16. Snake να σε ρωτήσω ρε,επειδή δεν έχω διαβάσει ακόμα όλα σου τα άρθρα,έχεις κάνει αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα το rock/metal και δεν εννοώ rockumentary,αλλά ταινίες στυλ "Detroit rock city","Rock Star" και τέτοια.Αν ναι,στείλε μου σύνδεσμο να διαβάσω.

    ReplyDelete
  17. Οχι ακόμα. Θα κάνω όμως μόλις τελειώσει το συγκεκριμενο. Αν και το Rock Star δεν το γουστάρω καθόλου. Το Detroit Rock City είναι ταινιάρα. Ίσως πέσει και πιο σύντομα σε σφήνα.

    Βασικά το πρώτο μεγάλο αφιέρωμα που κάνω σε "θέμα" είναι το τρέχον το οποίο το χα αρχίσει να το δουλεύω από τον Ιούνιο και έχασα το σκληρό και μετά δεν γούσταρα να το κάνω, αλλά τελικά είπα να το κάνω. The Stuff in the basement που λέει ο Ρόκις.

    Anyway, Όλα τα υπόλοιπα ποστ ήταν ότι μου καύλωνε και ότι είχα κέφι. Πάντως εχω σκεφτεί μια τριλογία Detroit Rock City/Black Roses, Trick Or Treat (Σκληροί Σαν Μέταλλο). Έχω γράψει σε ανύποπτη φάση τη μισή. Stay Tuned.

    ReplyDelete
    Replies
    1. .....εννοείται...για το Rock Star έχω ακριβώς την ίδια άποψη...το χειρότερο όμως όλων ήταν το School of Rock,το οποίο κατά τη γνώμη μου γελοιοποίησε το όλο θέμα και το σκεπτικό στηρίζεται στο γεγονός ότι (εκτός του ότι ο Jack Black είναι για μένα ένας γελοίος μαλάκας),τα μικρά παιδάκια ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΡΟΨΚ όσο γαμάτα κι αν παίζουν και γενικά δεν έχουν ιδέα από μουσική

      Delete
    2. Aυτή την ταινία την είχα διαγράψει από τη μνήμη μου. Μπλιαχ! Για το School Of Rock λέω. Αν είναι να δω Τζακ Μπλακ χίλιες φορές το Pick Of Destiny. Aλλά any given day...Rock 'n' Roll High School του 1979 με main feature Ramones! Fuck Yeah!

      Τώρα γενικώς εκεί που έχει φτάσει το πράμα μετά το 1990 κυρίως που αντί οι μπάντες να φτιάχνουν τις δισκογραφικές, οι δισκογραφικές φτιάχνουν τις μπάντες, γάμησε τα και άφησε τα να σαπίσουν. Βέβαια εξαιρεσούλες υπάρχουν, αλλά πλέον έτσι είναι το πράμα. Fuck it.

      Delete