Social Icons

Saturday, October 22, 2011

VERSUS: FRIGHT NIGHT VS FRIGHT NIGHT REMAKE

Μόνο και μόνο από τα poster η σύγκριση δεν φαίνεται καλή για το remake...
Δεν ήμουν ποτέ κατά ή υπέρ των remakes ξεκάθαρα, καθώς πάντα έκρινα από το αποτέλεσμα. Βέβαια σε κάποιες συγκεκριμένες ταινίες είμαι κάθετα αντίθετος στην ύπαρξη remakes γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να γίνουν. Anyway...ήρθε η σειρά του Fright Night του 1985 από τον Tom Holland να γίνει remake και εγώ να βρω την αφορμή να κάνω αυτό το VS ανάμεσα στο πρωτότυπο του 1985 και σε αυτό του 2011 του οποίου τα αποτελέσματα θα δείτε παρακάτω. 





Για να κάνω λοιπόν αυτή τη σύγκριση αναγκαστικά θα πρέπει να παρουσιάσω ξεχωριστά την κάθε ταινία, ώστε να με βοηθηθώ εγώ κυρίως κάνοντας αυτό το VS αλλά και εσείς. Σημειώνω εδώ αγαπητοί bad ass motherfuckin maniacs πως το αποτέλεσμα της σύγκρισης θα αρχίσει να φαίνεται στο δεύτερο κείμενο αυτού του post που θα αφορά το remake, γιατί σκοπεύω να παρουσιάσω παρακάτω το original όπως θα παρουσίαζα κάθε άλλη ταινία υπό τον υπέρτιτλο Blast From The Past.

Εδώ αξίζει να κάνω μια άλλη σημείωση. Το blog σίγουρα δεν ρίχνει βάρος με την θεματολογία του στα horror movies, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Snake Plisken είμαι ότι γουστάρω κάνω. Άλλωστε δεν έχω κρύψει το ενδιαφέρον μου και την πόρωση μου με το συγκεκριμένο είδος ταινιών.


Ξεκινάμε λοιπόν με Fright Night (1985)...
Peter Vincent: "Apparently your generation doesn't want to see vampire killers anymore, nor vampires either. All they want to see madmen running around in ski masks, hacking up young virgins"

Intro: The Slasher Killed The Vampire (thought it did...)

Bρισκόμαστε στα μέσα των 80's όπου 9,9 στα 10 θρίλερ αφορούν κάποιον μασκοφόρο τρελλαμένο ή απλά κάποιον τελοσπάντων, να σκοτώνει με όσο πιο αιματηρό τρόπο γίνεται ορδές από άτακτους νεανίες. Οι ταινίες με βρυκόλακες έχουν περάσει στη λήθη μιας και η άνοδος των slasher τους άφησε στη κρύπτη τους.

Στις προηγούμενες δεκατίες οι ταινίες με βρυκόλακες γνώριζαν μεγάλη επιτυχία αλλά ο "γότθικος" τρόμος τους γρήγορα τις εγκλώβισε, με αποτέλεσμα το κοινό με την άνοδο του slasher genre να στρέψει την προσοχή του εκεί, με αποτέλεσμα το slasher genre να αποκτήσει τον τίτλο του καλύτερο vampire killer.

Bέβαια για αυτό έφταιξαν και οι ίδιες οι ταινίες με βρυκόλακες. Κλασσικό παράδειγμα για αυτό το φταίξιμο αποτελούν οι ταινίες της Hammer Films και άλλων παρόμοιων παραγωγών. Μπορεί π.χ ο Christopher Lee να είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς (γενικώς και όχι μόνο στο είδος), αλλά το image του Κόμη που δημιούργηθηκε μέσα από τις ταινίες του είχε κουράσει. Ακόμα και μετά από τις προσπάθειες να εκμοντερνιστεί ο μύθος του τοποθετόντας τον στο Λονδίνο των αρχών και του τέλους των 70's (Dracula A.D 1972, The Satanic Rites Of Dracula 1978), οι ταινίες του είδους δεν είδαν φως και έτσι μπήκαν για πάντα (έτσι νόμιζαν κάποιοι) στην κρύπτη τους, χάνοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Όμως όλα αυτά άλλαξαν το 1985 με την έλευση του Fright Night του Tom Holland (σενάριο και σκηνοθεσία).

Ο Holland ήταν βλέπετε της προηγούμενης γενιάς που είχε μεγαλώσει με τις vampire movies κάθε είδους που είχαν προηγηθεί. Έτσι  πολύ έξυπνα και με ακόμα πιο έξυπνο χιούμορ αποφάσισε να τους ξαναφέρει στο προσκήνιο με θριαμβευτικό τρόπο, πιάνοντας το κλίμα της εποχής, αλλά και μένοντας πιστός σε όλα τα plot devices και στοιχεία χαρακτήρων, που περιείχαν οι κλασσικές vampire movies.

The Movie: Let there be...Fright Night


Αφού λοιπόν έβαλα σε μια τάξη τα πράγματα όσο αφορά τον λόγο που έμειναν στην αφάνεια οι ταινίες με βρυκόλακες (σ.σ έστω και απλοϊκά, γιατί αμά το πήγαινα αναλυτικά θα τελειώναμε του χρόνου) ας μπούμε το κυρίως πιάτο μας, το οποίο είναι το Fright Night.

Τhe Story: Ο teenager Charley Brewster (William Ragsdale) είναι ένας φαν των ταινιών με βρυκόλακες και από αυτό του πάθος θα αρχίσει να υποπτεύεται πως ο νέος του γείτονας Jerry Dandridge (Chris Sarandon) είναι βρυκόλακας. Έτσι ο νεαρός μας ήρωας προσπαθεί να ξεσπεπάσει τον γείτονα του, αρχίζοντας ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Μόνο που η γάτα σε αυτή τη περίπτωση είναι όντως βρυκόλακας και τα πράγματα ζορίζουν απίστευτα για τον φίλο μας Charley που βλέπει την φιλενάδα του Amy Peterson (Amanda Bearse) και τον κολλητό του "Evil" Ed (Stephen Geoffreys) να μην τον πιστεύουν, όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι. Έτσι ο πρωταγωνιστής μας ζητάει την βοήθεια του  ξεπεσμένου ηθοποιού, Peter Vincent (Roddy McDowall) ο οποίος παρουσιάζει κάθε βράδι την εκπομπή "Fright Night" προβάλοντας ταινίες όπου ο ίδιος πρωταγωνιστεί, σαν άλλος Peter Cushing, καθαρίζοντας τον τόπο από τους απέθαντους. Παράλληλα όμως ο Jerry Dandridge έχει βάλει στο μάτι την φιλενάδα του Charley, η οποία είναι ίδια με την χαμένη παλιά σύντροφο του...και τότε αρχίζει για τα καλά η Νύχτα Τρόμου. Μόνο που αυτή τη φορά δυστυχώς για όλους τους είναι αληθινή.

Οι χαρακτήρες:

Charley Brewster (William Ragsdale)
A horror movie fan, part geek-part clumsy, a typical suburban teenager

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας. O νεανίας της διπλανής πόρτας, που είναι λίγο geek, λίγο ατσούμπαλος με ένα τεράστιο soft spot για τις ταινίες με βρυκόλακες και θαυμαστής των ταινιών που ο Peter Vincent εξολοθρεύει τους απέθαντους με ένα παλούκι στη καρδιά. Αλήθεια ποιος δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί του, όταν έχει περάσει την παιδική του ηλικία ξεσκονίζοντας τα ράφια του βιντεο-κλαμπ για να δει ότι θρίλερ υπάρχει?. O Τom Holland εδώ έφτιαξε έναν χαρακτήρα με τον οποίο όλοι γουστάρουμε να βλέπουμε και να συμπαραστεκόμαστε νοητά στην περιπέτεια που έμπλεξε.


Jerry Dandridge (Chris Sarandon)
Ο ορισμός του sexy and dangerous creature of the night στην μοντέρνα εποχή
Ο Villain της ταινίας μας. Μορφονιός, πραγματικά η επιλογή του Sarandon είναι όλα τα λεφτά. Sexy and seductive, πραγματικά ξαναλέω η επιλογή του Sarandon είναι δύο φορές όλα τα λεφτά. Bρυκόλακας και πάρα πολύ πολύ επικίνδυνος, ειδικά όταν καταλαβαίνει πως πήραν χαμπάρι για το τι είναι πραγματικά. Εδώ ο Τom Holland δίνει στον Chris Sarandon έναν από τους καλύτερους ρόλους στη καριέρα του. Έχει όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας βρυκόλακας όταν θέλει να ξελογιάσει ένα θύμα του και είναι ο ορισμός του sexy and dangerous creature of the night στην μοντέρνα της εκδοχή. Modern Vampire for Modern Times...ΑΛΛΑ, big sucker for love σαν κλασσικός απόγονος του Δράκουλα.

Peter Vincent (Roddy McDowall R.I.P 1928-1998)
I'Am Peter Vincent! The Great Vampire Killer!
Ο δεύτερος πρωταγωνιστής της ταινίας μας. Ο άνθρωπος που μαζί με τον Charley θα δημιουργήσουν το dynamic duo εναντίον του απέθαντου Jerry Dandridge. Ξεχασμένος Άγγλος ηθοποιός (Tribute στους χαρακτήρες του Peter Cushing στις βαμπιροταινίες αλλά και στις κλασσικές ταινίες τρόμου), αλλοπαρμένος, ψωνάρα και πολύ μεγάλη κότα. Ναι κότα. Γιατί άλλο οι ταινίες που πρωταγωνιστούσε "Orgy Of The Damned" (!!) "Blood Castle" (!!) και άλλο η εφαρμογή της Νύχτας Τρόμου στην πραγματικότητα. Παρά όμως το ελλάτωμα του, ο Peter ζει τις περασμένες δόξες του μπαίνει στο πετσί των ρόλων του και βοηθάει καταλυτικά στο να πάρει ο απέθαντος γείτονας  του Charley αυτό που του αξίζει με αποτέλεσμα να γίνει στην πραγματικότητα ο ήρωας που έπαιζε στις ταινίες του. Τοm Ηοlland έγραψες. Δεν υπάρχουν λόγια για το πόσο εκπληκτικός είναι  ο χαρακτήρας και το πόσο εξαίσια τον φέρνει στη ζωή ο Roddy. Mακράν ο αγαπημένος χαρακτήρας όλων των fan της ταινίας και του sequel (Fright Night Part 2 1988).
"Evil" Ed (Stephen Geoffreys) and Amy Peterson (Amanda Bearse)
Ο πρώτος από αριστερά και η τρίτη είναι οι Evil Ed και Amy

Ο "Evil" Ed είναι ένας περιθωριακός τύπος, με τρομερό και άναρχο χιούμορ και φυσικά πολύ πικρόχολος και με αρκετά κακιασμένα σχόλια, εξού και το προσωνύμιο "Evil" πριν το Ed. Είναι ο μοναδικός φίλος του Charley τον οποίο συχνά πυκνά αρέσκεται να τον δουλεύει ψιλό γαζί πετώντας την τεράστια ατάκα "Oooh You Are Soo Coool Brewster!" όταν ο Charley τα σκατώνει.  Ο χαρακτήρας του Evil Ed είναι το μεγάλο comic relief της ταινίας και δουλεύει άψογα με την κωμική πλευρά που βγάζει ο χαρακτήρας του Peter Vincent. Τοm Holland ξαναέγραψες. Όσο για την Amy είναι η τυπική φιλενάδα που αγαπάει τον Charley, αλλά πέφτει θύμα της γοητείας του Jerry Dandridge με αποτέλεσμα να αποτελέσει και το δόλωμα για τους Charley και τον Peter.

Βilly Cole (Jonathan Stark) and Charley's Mother (Dorothy Fielding)
Τhe Plot Devices. Nothing More...
Ο Billy Cole είναι ο "φύλακας" του Jerry Dandridge καθώς είναι επιφορτισμένος να τον προσέχει όταν αυτός κοιμάται τον ύπνο των απέθαντων. Ο χαρακτήρας του αποτελεί απλά ένα plot device για την δράση που εξελίσεται κυρίως την ημέρα. Φυσικά και αυτός δεν είναι αυτό που φαίνεται, αλλά όπως και ο Jerry θα πάρει αυτό που του αξίζει. Plot Device χαρακτήρας είναι και η μητέρα του Charley, Judith η οποία κάνει και το λάθος να καλέσει τον Jerry στο σπίτι. Γιατί όπως ξέρουμε για να μπει το βαμπίρ στο σπίτι σου πρέπει να τον καλέσει ο righfull owner του σπιτιού...


Εν κατακλείδι: Το Fright Night είναι η ταινία που έφερε ξανά στο προσκήνιο και στην συνείδηση του κοινού τους βρυκόλακες και αν δεν υπήρχε αυτό, τότε ίσως να μην είχαμε την ευκαιρία να δούμε ούτε το εξαιρετικό Lost Boys 1987  (Τα παιδιά της νύχτας) που ακολούθησε δύο χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του Tom Holland. Με λίγα λόγια είναι ένα all time classic έργο το οποίο, αν το έχετε δει, ξέρετε πολύ καλά ότι υπάγεται στην κατηγορία "Δεν μπορεί να γίνει Remake". 

Fun Fact no1: To όνομα Peter Vincent, προέρχεται από τα πρώτα ονόματα των θρύλων των horror ταινιών Peter Cushing και Vincent Price.

Fun Fact no2: To Soundtrack της ταινίας είναι γραμμένο από τον Brad Fiedel ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την μουσική του Terminator. Επίσης τα τραγούδια που ακούγονται στη σκηνή στο κλαμπ, που ο Chris Sarandon κάνει επίδειξη sex-apeal είναι εκπληκτικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κομμάτι του Ian Hunter (τραγουδιστής των Mott The Hoople) Good Man In A Bad Time Aκούστε το εδώ. Επίσης ρίξτε και ένα listen στο άλλο κομμάτι της συγκεκριμένης σκηνής όπου ο Chris χορεύει με την Amy ξελογιάζοντας την. Ακούστε το εδώ


Fun Fact no3: Η πιο πετυχημένη horror ταινία του καλοκαιριού του 1985 στα εισιτήρια και τα κέρδη και δεύτερη σε όλη τη χρονιά πίσω από το Nightmare on Elm Street 2.

Fun Fact no4: Στη σκηνή που οι φίλοι του Charley και ο Peter Vincent, κάνουν το τεστ του αγιασμού στον Jerry, ώστε να πειστεί ο πρώτος πως δεν είναι ο γείτονας του βρυκόλακας, ο Jerry αστειέυεται πως τον "πιάνουν" οι παρενέργειες του νερού που ήπιε, αλλά αυτή η αντίδραση έχει κοπεί από το DVD της ταινίας. Στην βιντεοκασσέτα που κυκλοφορήσε στην Ελλάδα αυτή η σκηνή ήταν κανονικά μέσα.

Fun Fact no5: Παρά το γεγονός πως ο Stephen Geoffreys (Evil Ed) θεωρήθηκε πως θα είναι ένας από τους ανερχόμενους ηθοποιούς, η καριέρα του δεν πήγε ακριβώς όπως θα ήθελε. Μάλιστα ο ίδιος φρόντισε να τις δώσει διαφορετική τροπή. Σαν λάτρης του Body Buiding λοιπόν και σαν gay αποφάσισε να αφήσει πίσω του το Hollywood και να μετακομίσει λίγο πιο δίπλα, στη κοιλάδα που λένε και να γίνει πρωταγωνιστής σε πορνό ταινίες ομοφυλοφιλικού ενδιαφέροντος.

Fun Fact no6: Το επίπεδο του πόσο καλοφτιαγμένη είναι η ταινία και πόσο καλο γραμμένη φαίνεται και από το γεγονός πως ο Tom Holland γύρισε σκηνές αλα hammer films ώστε να πάρουμε μια ιδέα σε τι ταινίες ήταν πρωταγωνιστής ο χαρακτήρας Peter Vincent.

Fun Fact no7: Η εκπομπή του Peter Vincent λεγεται, Fright Night. Εκπομπή με το ίδιο κονσεπτ (προλογος απο παρουσιαστή και προβολή θριλερ) και το ίδιο ονομα υπήρξε στις ΗΠΑ σε κανάλια (ιδιας ιδιοκτησίας) σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη από το 1973 ως το 1987. Παρουσιαστής ο Larry Vincent (!).


Fright Night (Remake) 2011
Πως καταστρέφεις ένα all time classic...
Τhe Basic Ιntro: Still Waiting For A Savior...

Όταν έμαθα πως θα γίνει remake το υπερκλασσικό Fright Night, ήταν πάνω κάτω η εποχή που είχα παρακολουθήσει τα εξαιρετικά remake του Crazies και του Bloody Valentine, με αποτέλεσμα να μην με ζώσουν τα φίδια με το καλημέρα. Αυτά ήρθαν αργότερα, όταν αρχικά έμαθα το cast και όταν ήρθε η ώρα να δω την ταινία...

Έχουμε και λέμε λοιπόν...Σίγουρα οι βρυκόλακες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ανέκδοτο μιας και έχουν εγκωβιστεί στην διάσταση "Twilight" όπου όλα τα βαμπιράκια είναι emo χλωμές αδερφάρες boy band 4ης εθνικής κατηγορίας. Fact που δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Οπότε το να εμφανιστεί πάλι ένα Fright Night και να επαναφέρει τον βρυκόλακα στον θρόνο του θα ήταν πάρα πολύ καλό για τους fans. Όμως το συγκεκριμένο remake δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί πολύ απλούστατα το Fright Night του 1985 υπηρέτησε το είδος πετυχαίνοντας τον στόχο του με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και μάλιστα είχε από πίσω του την μαεστρία, το μεράκι και την καύλα του Tom Holland. 

Καλύτερα λοιπόν θα ήταν να εμφανιστεί μια ταινία αλά 30 Days Of Night (που αν έβγαινε τώρα θα είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με βάση τα παραπάνω για τα βαμπιρ)  και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, παρά ένα remake ενός υπερκλασσικού flick.

Τι να κάνουμε όμως. Κάποιοι σκέφτηκαν πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει το remake, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εδώ και να γράφουμε. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε και αυτό, πάμε τώρα στα της ταινίας.

Let There Be A Total Mess a.k.a Fright Night 2011



Το story: Σαν remake λοιπόν αποφάσισαν να γαμήσουν το σύμπαν! Αντί ο Charley (Αnthon Yelchin) να υποπτεύεται τον Jerry(Collin Farrell) για βρυκόλακα, το κάνει για λογαριασμό του πρώτου ο  φίλος του Evil Ed (Christopher Mitz-Plasse). Μπερδευτήκατε? Να σας ξεμπλέξω...

Ο Charley και ο Evil Ed ήταν παιδικοί φίλοι, αλλά ο Charley αποφάσισε πως δεν θα είναι πια geek και πως θέλει να γίνει popular στο σχολείο του και έτσι έκοψε την παρέα με τον Evil Ed για να μην τον κοροιδεύουν...Ο Εd όμως μαζί με έναν άλλον φίλο του, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο νέος γείτονας του πρώην κολλητού τους, είναι βαμπίρ, γιατί πριν έμενε σε άλλη γειτονιά της πόλης με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί ο άλλος φίλος που αναφέραμε παραπάνω.

Έτσι ο Ed προσπαθεί να προειδοποιήσει τον πρώην φίλο του για τον νέο του γείτονα και κάποια στιγμή αρχίζει να υποπτεύεται και ο ίδιος ο Charley και αρχίζει το νταβαντούρι. Αλλά δυστυχώς ότι ξέρατε ξεχάστε το. Γιατί πολύ απλά όταν δεν σέβεσαι την κληρονομιά του ονόματος που κουβαλάς, τρως τα μούτρα σου.

Τhe EPIC FAILS of Fright Night 2011...

Epic Fail no1: H σχέση του Evil Ed με τον Charley έπρεπε να εκμοντερνιστεί και να γίνει η ίδια ακριβώς με τις εκάθοστε σχέσεις φίλων στις teen drama κωμωδίες όπου ο ένας παρατά τον άλλον για να μην τον λένε geek ξεχνώντας την φιλία τους. Πολύ μοντέρνο δεν λέτε? Το έχουμε δει 1εκ φορές και το έχουμε φάει τόσο πολύ στη μουρή, που ο τίτλος Not Another Teen Movie θα γίνει τατουάζ αγανάκτησης επάνω μας!

Αν αυτή είναι εικόνα βαμπίρ...Πσστ! Φιλαράκι πότε θα αρχίσουμε να ρίχνουμε "πλάκα" στην οικοδομή? Να σε κεράσω μια Αmstel?


Epic Fail no2: Collin Farrell στο ρόλο του Jerry Dandridge. Αν θέλετε τον βρυκόλακα σας σαν Αλβανό οικοδόμο be my guest. Μιλάμε ο τύπος μοιάζει κάθε φορά, που εμφανίζεται στην οθόνη να προέρχεται από κάποιο construction site και δεν φέρνει σε τίποτα σε ένα βαμπίρ που στην ανθρώπινη του μορφή είναι ρε παιδί μου "άρχοντας", "καλλιεργημένος", "ξέρει τι θέλει" κτλ.  Ο Jerry Dandridge του 2011 δεν είναι ένας βρυκόλακας που έχει σφυριλατηθεί στο πέρασμα των αιώνων με χάρη και γοητεία και πάνω από όλα κοφτερό μυαλό, αλλά ένα κοινό white trailer trash. Νο Charisma, No Charm, Νo fuckin motivation and Absolutely No Fuckin Sense Of Self Preservation. Δεν μπαίνει καν στον κόπο να "αποπλανήσει" βαμπιρικά τα θύματα του.

Επίσης είναι και ΣΤΟΚΟΣ. Μετακομίζει προφανώς από άλλη γειτονιά του Las Vegas σε άλλη επειδή τον πήραν χαμπάρι και με το που πατάει το πόδι του στο νέο του σπίτι δεν κάνει τίποτα για να κρατήσει κρυφό πως είναι ένας καρπάθουλας που διψάει για αίμα. Ευφυία μηδέν. Αφού βάζει δόντια στην απέναντι γειτόνισσα με το καλησπέρα. Μιλάμε πανέξυπνος. Δεν θα σε υποψιαστούν ποτέ ρε μάγκα! Είσαι τεράστιος. Αν είχαν όλα τα βαμπίρ το δικό σου ένστικτο αυτοσυντήρησης o Van Helsing δεν θα χρειαζόταν να κουνήσει δαχτυλάκι!

Oύτε καν για φτύσιμο. Αν αυτός ειναι ο Peter Vincent του 2011, τότε καλύτερα να θυμίζε τον Μιχάλη Μόσιο στον θρυλικό Ταμτάκο. Τι σκατά Get Him To The Greek θα δούμε ή Fright Night?


Εpic Fail no3: Ο επανασχεδιασμός του Peter Vincent. Με λίγα λόγια ξεχάστε ότι ξέρατε. Ο Peter Vincent του 2011 είναι perfomer αποκρυφιστικού show σε Casino του Las Vegas. Για να καταλάβετε τι εννοώ είναι σαν αυτόν εδώ (Chris Angel). Φυσικά το χιούμορ του τύπου είναι ανύπαρκτο και σε καμία περίπτωση δεν φτάνει ούτε το μικρό νυχάκι από το πιο μικρό ποδοδάχτυλο του Roddy McDowell στο πρωτότυπο έργο. Πραγματικά ο Peter Vincent του 2011 είναι επιεικώς γελοίος, που αντί να προσθέσει κάποιους πόντους στο στόρι αφαιρεί. Πραγματικά ο χαρακτήρας θυμίζει τον Russel Brand...Τόσο προσωπικότητα έχει δηλαδή...Μπλιάχ!

Πάρε μάπα και κόψε συμπέρασμα. Douche Bag ολκής. Τι να ταυτιστείς με δαύτον? Πιο ενδιαφέρον θα είχε στο ρόλο ο Μπορις Γιέλτσιν, παρά αυτός ο ημιτασιόν Γιέλτσιν που ακούει στο όνομα Άντον.


Epic Fail no4: O Charley Brewster του 2011 σε κανένα σημείο της ταινίας δεν πείθει ρε παιδί μου πως έχει χεστεί απάνω του όταν μαθαίνει πως ο γείτονας του είναι βαμπίρ. Αφήστε δε που ο τύπος που πήρε το ρόλο είναι λες και έχει βγει και αυτός από το σύμπαν του "twilight"...Γενικά το "douche baggery" που τον δέρνει σε κάνει να μην νοιάζεσαι για την πάρτυ του. Όπως φυσικά και για όλους τους άλλους στην ταινία. Δηλαδή πως να νοιαστείς για κάποιον που γράφει τους φίλους του για να μην τον λένε geek?


"Εvil" Εd άλλη μια αποτυχία

Εpic Fail no5: Ο Εvil Ed του 2011, δεν είναι ο πάντα έτοιμος να ρίξει την ατάκα του Ed που ξέραμε και φυσικά δεν είναι creepo και αναρχο-looney όπως ο original. Ο γυαλαμπούκας Christopher Mint, που πήρε το ρόλο, μου είναι συμπαθής από τις κωμωδίες που τον έχω δει, αλλά εδώ ο χαρακτήρας που παρέλαβε ήταν τόσο ευνουχισμένος που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Μέχρι και η ατακά "Οh You Are So Cool Brewster" δεν δουλεύει με τίποτα...

Εpic Fail no6: Δεν υπάρχει καθόλου το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι που υπήρξε στο original και το πως ο Jerry προσπαθεί να προφυλάξει την ταυτότητα του μη δινοντας στόχο. Εδώ αντιθέτως έχουμε ντουντούκα: Γειά Σας! Είμαι ο νέος σας γείτονας και είμαι βαμπίρ!

Ρε μπας και ήθελαν να κάνουν remake το Disturbia?

Εpic Fail no7: Τα limitations του βρυκόλακα της ταινίας. Ούτε νυχτερίδας, ούτε ομίχλης, ούτε τίποτα. Συστατικά που πάνε χέρι χέρι με το μύθο των βαμπίρ από την γέννηση τους. Δηλαδή εκτός από τα δόντια και την δύναμη δεν έχει τίποτα άλλο να επιδείξει. Ε τότε γιατί δεν τον έκαναν απλά έναν serial killer να τελειώνουμε μια ώρα αρχίτερα και να γλυτώσουμε το βασανιστήριο? Α! Ξέχασα αυτό το κάνανε δύο-τρία χρόνια πριν με το Disturbia που ήταν Fright Night χωρίς βρυκόλακα.

Epic Fail no8: Μιλώντας για σπίτι, στο original η μάνα του πρωταγωνιστή κάλεσε τον γείτονα και έτσι σαν βαμπιρ απέκτησε το δικαίωμα να μπαίνει στο σπίτι του Charley. Γεγονός που ανεβάζει την αγωνία μιας και πλέον το σπιτι δεν αποτελεί καταφύγιο για τον πρωταγωνιστή. Στο Remake απλά ο Jerry αφού κυκλοφορεί φάτσα κάρτα σαν βαμπίρ ανατινάζει όλο το σπίτι του Charley για να βγάλει έξω την μάνα, τον πρωταγωνιστή και την Amy. Προφανώς όλοι οι άλλοι γείτονες είναι κουφοί και τυφλοί...Yeah Right!

Αυτοί τα έλεγαν. Οι άλλοι ούτε να ακούσουν...
Epic Fail no9: Mιλώντας για Amy, δεν υπάρχει το στοιχείο του sympathy for the devil που λένε και οι Rolling Stones, καθώς όλο το subplot για το πως η Amy θυμίζει μια παλιά χαμένη αγάπη στον Jerry δεν υπάρχει. Αυτό το στοιχείο προσθέτει μια δόση συμπάθειας στον villain, (μέχρι και τα κομικ την έχουν) και δουλεύει εξαιρετικά όταν ο villain αποκαλύπτει πως παρά τα "υπαρξιακά" του είναι επικίνδυνος του κερατά και δεν υπολογίζει τίποτα.

Epic Fail no10: Tο όλο setting, είναι γελοίο καθώς ο Jerry ανατινάζει στον αέρα, ναι στον άερα το σπίτι του Charley αλλά όταν πάει ο Charley με τον Peter για την τελική αναμέτρηση στο σπίτι του Jerry, ούτε περιπολικά, ούτε πυροσβεστική, ούτε τίποτα. Με λίγα λόγια ανατινάχθηκε ένα ολόκληρο σπίτι σε μια ήσυχη γειτονιά και δεν άνοιξε ρουθούνι. Είπαμε καλά τα plot holes, αλλά όχι και έτσι. Αφήστε δε που κανείς δεν δείχνει να ασχολείται με τις εξαφανίσεις ανθρώπων στη πόλη. Και δεν μιλάμε για εγκληματίες που τους έθαβε στην έρημο ο Eddie Nash, αλλά για απλούς καθημερινύς ανθρώπους που όσο να ναι θα έπρεπε να είχαν γίνει πρώτο θέμα στα ΜΜΕ του σύμπαντος της ταινίας και της αστυνομίας της. Τι στο διάολο εκτός από τη γειτονιά, είναι όλη η πόλη κουφή και τυφλή?.

Εpic Fucking Fail.Ένας βρυκόλακας που μοιάζει με White Trailer Trash και το μυαλό του είναι γεμάτο στόκο, Ένας Oλυμπιονίκης Douche-Bag a.k.a Μαλάκας, Ένας σωσίας του Russel Brand Μπλιάχ και μια ξανθιά αδιάφορη. Αυτό δεν είναι Fright Night, αλλά Tσίρκο Night.

Epic Fail Οverall: Δεν υπάρχει τίποτα από τα στοιχεία που έκαναν το Fright Night να είναι ένα από τα υπερκλασσικά θρίλερ. Οι χαρακτήρες είναι εντελώς για πέταμα, το cast το ίδιο. Μηδέν χαρακτήρες, Μηδέν "εκμοντερνισμένο" σενάριο, μηδέν setting, μηδέν timing, μηδέν ευφυία, όλα μηδέν. Εν κατακλείδι το Fright Night 2011 ήρθε να επιβεβαιώσει τον κανόνα των remakes. Ποτέ δεν είναι καλύτερο από το πρωτότυπο. Με τέτοια κληρονομία που φέρει ο τίτλος της ταινίας, θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, όπως το The Crazies ή το Remake του Dawn Of The Dead τα οποία έφεραν και αυτά βαρύτατη κληρονομιά. Δυστυχώς όμως το Fright Night 2011 είναι μια προσβολή. Ακόμα και αν λεγόταν αλλιώς, ακόμα και αν δεν υπήρχε το πρωτότυπο, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτό που είναι ήδη. Μια καλογυαλισμένη κουράδα με μπόλικο CGI της πλάκας, έναν κλαπαρχίδα πιτσιρικά, έναν Αλβανό οικοδόμο με τεράστιους κυνόδοντες, μια γειτονιά που παίρνει φωτιά και δεν τρέχει κάστανο και έναν συμπρωταγωνιστή που κάνει μέχρι και τον Σπύρο Μπιμπίλα να είναι αστείος.

Eν κατακλείδι: To Fright Night 2011 είναι μια ταινία δίχως ψυχή και σεβασμό στην κληρονομία που φέρει το όνομα της, τι αποτέλεσε για το είδος και τι επίδραση είχε στην κουλτούρα των horror fans.

Αν δεν πειστήκατε, στην τελική δείτε το original κρατήστε σημειώσεις και μετά...καθήστε να δείτε το remake έκτρωμα και θα ρθείτε στα λόγια μου. Που ξέρετε μπορεί να δείτε και εσείς τα epic fails που δεν επέλεξα να βάλω για να γλυτώσω χώρο και χρόνο.


End Credits: Άλλο ένα Epic Fail του Remake είναι η απουσία του τραγουδιού "Come To Me" το οποίο ήταν στο original και στο sequel του 1988. To συγκεκριμένο κομμάτι του Brad Fiedel είναι ακριβώς ότι είναι το τραγούδι "Cry Little Sister" για το franchise των Lost Boys...

Μουσικό Encore: Αποχαιρετώ μέχρι την επόμενη φορά Bad Ass Motherfucking Maniacs και πάλι με ατόφιο heavy metal. Mercyful Fate Return Of The Vampire και Mercyful Fate Burning The Cross




16 comments:

  1. Η λέξη έκτρωμα πραγματικά δεν φτάνει. :)

    ReplyDelete
  2. δεν την εχω δει και απο αυτα που διαβασα δεν ψηνομαι κιολας,απλα θελω να πω οτι οι διαφορες που λες ξεκινανε απο το ποστερ της ταινιας,το ποστερ του φραητ ναητ ειναι απο τα καλυτερα που εχω δει και μου εχει "μεινει¨στο μυαλο απο τοτε που το ειχα δει στο βιντεοκλαμπ οταν ημουν παιδακι και διαλεγα ταινιες απο το εξωφυλλο και μονο (το ιδιο εκανα και με τους δισκους) οταν το ειχα δει ημουν σιγουρος οτι η ταινια θα γαμει,σε αντιθεση με το ποστερ του ριμεηκ που ειναι χαλι μαυρο.

    ReplyDelete
  3. Ακριβώς αυτή τη σκέψη είχα βάζοντας τη λεζάντα. Πόσο γαμάτο φαινόταν το πόστερ στο τοίχο του βίντεο κλαμπ. Μπορεί π.χ η ταινία να είχε κλείσει και πέντε χρόνια σε vhs αλλά λίγοι βιντεοκλαμπάδες είχαν κατεβάσει αυτό το απίστευτο πόστερ. Μέχρι και το 2000 θυμάμαι υπήρχε το πόστερ σε γνωστό βιντεο κλαμπ του Ζωγράφου, πολυκαιρισμένο και κιτρινισμένο, κατέληξε πίσω από μια καινούργια ραφιέρα με dvd και δεν πολυφαινόταν. Μόνο και μόνο που εγώ το έβλεπα από πίσω μου έφτανε. Και όλα αυτά ενώ είχα δει την ταινία χρόνια πριν κρίνοντας με βάση τι άλλο? Το πόστερ/εξώφυλλο.

    ReplyDelete
  4. Ε.V το πρωτότυπο το έχεις δει? (βασικά λίγο άκυρη η ερώτηση υποψιάζομαι αλλά τέσπα) Αν ναι δες και το ριμεικ αν νιώσεις πως πρέπει να βγάλεις οργή από μέσα σου. Θα σε βοηθήσει. Αν θες να κάνεις π.χ καμια ανακαίνιση στους τοιχους του σπιτιού, άνετα ρίχνεις και διπλοχτιστο τοίχο.

    ReplyDelete
  5. Ίσως από τα καλύτερα poster ταινίας.Μου φαίνεται πρέπει να κάνω και ένα αφιερωματάκι στα poster ταινιών.

    ReplyDelete
  6. ναι το εχω δει απο τοτε που ειπα μεχρι πριν καποια χρονια που το βαζε η τιβι.βγαινουν τοσες μαπα ταινιες, μερικες τις βλεπω και χωρις να το θελω που δεν νομιζω να κατσω να το κανω επι τουτου.
    αφιερωμα σε ποστερ ΝΑΙ να κανετε,υπαρχουν διαφορα εκει εξω αλλα εχουν να κανουν κυριως με "γνωστες" ταινιες.

    ReplyDelete
  7. Άρα ο μόνος λόγος για να το δώ είναι για τον παίξω αλύπητα με τον παίδαρο Αλβανό οικοδόμο Collin Farrel! Οκ ψήθηκα να το κατεβάσω!!!

    ReplyDelete
  8. Ομολογώ πως δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο.

    ReplyDelete
  9. Πάντως το the point το σχόλιο μου διέλυσες όλο το κείμενο respect!

    ReplyDelete
  10. Έκτρωμα; Ελεεινή; Βαρετή; Ανούσια; Κωμικοτραγική; Ό,τι & αν πω είναι λίγο! Ένα απ` τα πιο WTF?! remakes όλων των εποχών! Βαρέθηκα απ` τα πέντε πρώτα λεπτά, αλλά είπα να την δω για να μην πάνε χαμένα τα 15 λεπτά που έκανε για να κατέβει. Ακόμα & το twilight φαντάζει αριστούργημα επιπέδου Jodorowsky (καλά το ξέρω, το παράχεσα, τρόπος του λέγειν) μπροστά του! & φυσικά μόλις τελείωσαν τα βασανίστηκα, αυτά, λεπτά ξαναείδα το πρωτότυπο, για να το εκτιμήσω ακόμα πιο πολύ!!!

    ReplyDelete
  11. Αφού άντεξες...και δεν αυτοκτόνησες πάλι καλά. Εντόπισες και εσύ παρόμοια fail?

    ReplyDelete
  12. Όσο για τα W.T.F τσέκαρε το τελευταίο που ανέβηκε στο μπλογκ...χουαρ χουαρ.

    ReplyDelete
  13. Βασικά, εσύ είσαι η αιτία που υπέφερα, διότι δε θα έμπαινα στον «πειρασμό» να δω το remake, αν δεν έκανες αυτή την περιγραφή! Ήθελα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι, πόσο άθλιο μπορεί να γίνει ένα remake!

    ReplyDelete
  14. Ναι αλλά πρότεινα να δεις και το original. Άρα συνήλθες!

    ReplyDelete