Social Icons

Saturday, October 15, 2011

Blast From The Past Special: Dead Heat

"You Can't Keep A Good Cop Dead
These cops are on the biggest murder case of their lives... their own"


Όταν σκέφτεσαι 80's, δύο detectives, πιστολίδι, εκρήξεις, ατάκες, βία και οver the top non stop action, το μυαλό πάει κατευθείαν στο Lethal Weapon του 1987, αλλά σε αυτό το ταξίδι πίσω στο χρόνο δεν θα προσγειωθούμε στο οικογενειακό sedan του Murtough, αλλά σε μια ταινία που μπλέκει το buddy cop είδος με τον Re-Animator (1985) και τον κόσμο των zombie, έχοντας μια ισχυρή δόση χιούμορ.




Aγαπητοί Bad-Ass Motherfuckers, σας παρουσιάζω το Dead Heat.

Το Dead Heat αποτελεί ένα από καλά κρυμμένα διαμάντακια της εποχής της και είναι η μοναδική στο είδος της, καθώς παίζει σόλο, σαν τον Glenn Timpton (σ.σ Judas Priest), σε ολόδικη της κατηγορία. Ποια είναι αυτή η κατηγορία?: "Απέθαντοι Κλέφτες εναντίον Απέθαντου Αστυνόμου και partner, σημειώσατε 2". 

Έχουμε και λέμε λοιπόν μια χρονιά πριν την κυκλοφορία του Dead Heat, είχε κάνει την εμφάνιση του το υπερκλασσικό Lethal Weapon (Φονικό Όπλο) το οποίο έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο action genre. Με την επιτυχία της συγκεκριμένης ταινίας, η συνταγή αναπαράχθηκε άπειρες φορές (όπως αναπαράχθηκε και η συνταγή του μεγαλύτερου action franchise όλων των εποχών Die Hard) χωρίς όμως πάντα να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα (κλασικό παράδειγμα το εντελώς Γ.Τ.Π 48hours)

Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή αναπαραγωγή της συνταγής. Αλλά την μείξη της με άλλα συστατικά με αποτέλεσμα μια ταινία που διασκεδάζει αφάνταστα και έχει τέλεια ισοροπία στα συστατικά της  για να στηρίξει αυτά που δείχνει.


Pure 80's Bad-Assery in a nice mix

Το Story: O Roger Mortis (Τreat Williams, γνωστός από το sci/fi action Deep Rising) και ο Doug Bigelow (Joe Piscopo γνωστός κωμικός προερχόμενος από το "πανεπιστήμιο" Saturday Night Live) είναι δύο detectives οι οποίοι βρίσκονται να ερευνούν ένα κύμα βίας και ληστειών στη πόλη. Σε μία από αυτές τις ληστείες λοιπόν φτάνουν ακριβώς την ώρα που οι ληστές βγαίνουν έξω με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα ανελέητο πιστολίδι. Όμως οι ληστές ενώ έχουν δεχθεί άπειρες σφαίρες δεν λένε να ψοφήσουν με τίποτα. Μέσω έρευνας λοιπόν (sorry no spoilers) οι δύο ήρωες μας βρίσκουν πως οι ληστές είναι πρόσφατως πεθαμένοι και έχουν επιστρέψει στη ζωή (σ.σ. ζουν μόνο για 12 ώρες μετά το re-animation) μέσω μιας μηχανής ενός επιστήμονα (o μοναδικός και αξεπέραστος Vincent Price σε έναν από τους τελευταίους ρόλους πριν φύγει από κοντά μας). Επάνω λοιπόν σε όλη αυτή την έρευνα ο Detective Roger Mortis (πως λέμε Rigor Mortis...χα, χα) πεθαίνει, αλλά επανέρχεται στη ζωή από τον έταιρο Detective Doug Bigelow ο οποίος τον τοποθετεί στο μηχάνημα. Έτσι ο Roger έχει 12 ώρες ζωής να ξεσκεπάσει τα σχέδια των "κακών" της ιστορίας, όντας και αυτός re-animated έχοντας το προνόμιο να μπορεί να δεχτεί καταιγισμό πυρών χωρίς να πάθει απολύτως τίποτα. Μαζί του φυσικά είναι και ο συνεργάτης του, με αποτέλεσμα να έχουμε το κλασσικό "κλέφτες και αστυνόμοι" με διαφορετικούς κανόνες "Undead Kλέφτες-Τwo Cops, one of them Undead also". Bring it on!




Eν κατακλείδι: To Dead Heat είναι η μοναδική ταινία εκεί έξω που παντρεύει διαφορετικά στοιχεία και καταφέρνει απολύτως τον στόχο της από την αρχή ως το τέλος. Eίναι 80's και επειδή εδώ δεν παίζουμε οι ταινίες που μπαίνουν είναι πάντα εγγύηση για τους απανταχού Bad Ass Motherfucker Maniacs.

Δηλαδή πόσο πιο πολύ super fucking idea μπορεί να γίνει το Zombie Cop Vs Zombie Criminals αλά 80s?

Tώρα το που μπορείτε να την βρείτε, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει σε dvd, καθώς ποτέ δεν ήρθε από κάποια εταιρεία. Υπήρχε σε βιντεοκασσέτα στην ντόπια αγορα από την Zodiac Video (η ίδια εταιρεία έκανε διανομή και το Zombi 3 του Lucio Fulci), αλλά εννοείται πως είναι δύσκολο να βρεθεί (εγώ πάντως την έχω τσιμπήσει στις γνωστές επιδρομές στις αρχές των 00's στα βιντεοκλάμπ που έκλειναν ή πουλούσαν τα vhs). Bέβαια υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως το ίντερνετ...Ενώ αν είστε καλά παιδάκια μπορεί να σας δανείσω μια κόπια.

Fun Fact: O σεναριογράφος Terry Black (εξαιρετική δουλειά σε διάφορα επεισόδια της σειράς Tales From The Crypt) όταν του είπαν να γράψει το sequel απάντησε πως δεν γίνεται γιατί "καθαρίσαμε" τους χαρακτήρες στο πρώτο έργο. Τότε πήρε την απάντηση: Έχεις μια γαμημένη μηχανή που φέρνει στη ζωή πάλι τους πεθαμένους! Σκέψου κάτι!. Τώρα σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του ο Black είχε πει πως είχε σχεδόν έτοιμο το σενάριο, αλλά το τρένο χρονικά είχε χαθεί για το sequel και για αυτό δεν έγινε ποτέ.


End Credits: Nέα ανάρτηση χωρίς Pure Heavy Metal δεν γίνεται. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν. Stay Bad-Assed. To κομμάτι είναι από τους Καναδούς speed-αρηδες Exciter. Ηeavy Metal Maniac λοιπόν...Σε ένα απίστευτο μοντάζ που δίνει το πραγματικό νόημα του Heavy Metal Maniac. Am i one? Hell Yeah!.

4 comments:

  1. Τι μου θύμησες πάλι ρε φίλε.Μου έχει μείνει το βρωμόξυλο με τον χοντρό.Πρέπει να κάνω ένα review σε αυτή την ταινία να την θυμηθώ ξανά.

    ReplyDelete
  2. Φώτη είπαμε blast from the past! Αν θες κόπια πάντως για την ταινία μπορώ να σου δώσω, αν έχεις ακόμα βίντεο στο σπίτι.

    ReplyDelete
  3. To βίντεο μου δυστηχώς τα έχει παίξει.Αλλά θα βρω το φιλμάκι από το νετ.Ευχαριστώ πάντως.

    ReplyDelete
  4. May your video rest in peace. To δικό μου αντέχει πάντως το κωλόσκυλο...Κάποτε όταν έφτιαχναν κάτι το έφτιαχναν για να κρατάει. Αν βάλω ποσα dvd players έχω πετάξει η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

    ReplyDelete