Social Icons

Tuesday, September 28, 2010

Heavy Metal Sushi (Showdown In Little Tokyo)

Heavy Metal Sushi!!!

Συνεχίζοντας να βρίσκομαι στο Action Mode και αυτή την εβδομάδα έπεσα πάνω σε μια ταινία που είχα ξεχάσει την ύπαρξη της, καθώς την είχα νοικιάσει σε βιντεοκασσέτα το μακρινό 1995 και ενώ θυμάμαι πως δεν με χάλασε καθόλου αυτό που είδα, το είχα θάψει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου. Είναι σαν να συζητάς με κάποιον για ταινίες και να σου σκάει τον τίτλο, να παγώνεις, να τον ρωτάς περιγραφή, να σου απαντά και να φωνάζεις ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!! Το χω δει!



Έφαγα λοιπόν τη δικιά μου "φλασιά" και έβαλα να δω το Shodown In Little Tokyo του 1993 το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο Mark L. Lester που υπέγραψε το COMANDO με τον Arnold (Όλοι ξέρετε ποιον Arnold, μην τα ξαναλέμε). Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Dolph "I Must Break You" Lundgren και ο αδικοχαμένος γιος του Bruce Lee, Βrandon ο οποίος πραγματικά δείχνει στην ταινία πως ξέρει πως να ξυλοφορτώνει. Ενώ στο ρόλο του bad guy βρίσκεται μια μεγάλη μορφή ο Cary-Hiroyuki Tagawa, τον οποίο οι περισσότεροι θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του τον Shang Tsung από την ταινία Mortal Kombat (1995).

Το στόρι της ταινίας φυσικά είναι τέτοιο το οποίο δημιουργεί συνεχώς σκηνές ξύλου και δράσης και αυτό είναι ακριβώς το θέμα μας εδώ πέρα...Δράση, πιστολίδια, ατάκες κτλ. Ο Lundgren είναι ένας lone wolf μπάτσος που έχει γεννηθεί και περάσει τα παιδικά του χρόνια στην Ιαπωνία και έχει εκπευδευτεί στο να προκαλεί πόνο στον κάθε μαλάκα. Ο Brandon είναι επίσης μπάτσος, με καταγωγή από την Ιαπωνία, ο οποίος έχει την ατυχία να πρέπει να συνεργαστεί με τον Lundgren. Οι δυό τους τα βάζουν με τον Tagawa που είναι ο αρχι-γαμάω της Γιακούζα στην περιοχή και φυσικά θέλουν να τον σταματήσουν από το να χτίσει μια αυτοκρατορία πρέζας...Αυτό που οδηγεί την ταινία όμως ειναι το γεγονός πως ο Tagawa ευθύνεται για τον θάνατο των γονιών του Lundgren και όταν ο τελευταίος το μαθαίνει...τότε γίνεται πραγματικά personal το θέμα και το ξύλο και οι σφαίρες ρέουν άφθονες.



Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη Αμερικανική χρηματοδοτούμενη ταινία του Brandon Lee και μετά από αυτή είχε κάνει συμβόλαιο για αρκετές ακόμα, που σίγουρα θα τον τοποθετούσαν σε ψηλό σημείο στον action & bad-ass κόσμο, αλλά δυστυχώς στα γυρίσματα του Crow μια υποτίθεται βολή από άσφαιρα του στοίχησε τη ζωή.

Τέλος για όσους δεν λένε να χωνέψουν πως γίνεται ένας Σουηδός ύψους 1.96 είναι δυνατόν να ξέρει να ξυλοφορτώνει κόσμο τόσο θαυμάσια τους πληροφορώ πως το 1980 και το 1981 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο καράτε. Τώρα για κάποιους κομπλεξικούς που υποστηρίζουν πως το i.q των Action Heros είναι μηδαμινό...η καλύτερη απάντηση έρχεται από το βιογραφικό του Σουηδού, Μaster of Chemical Engineering.You Just Got Owned Bitch!

Y.Γ 
-You Two Are Dead!!!
-It Sucked And We Came Back!!!

No comments:

Post a Comment