Social Icons

Friday, January 4, 2013

2013 In Action: Τhe Year Of Badass-Awesomeness



Πρώτο post για το 2013, το σημερινό και πραγματικά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο, καθώς η νέα χρονιά με βάση τις αναμενόμενες κυκλοφορίες δείχνει πως θα είναι η απόλυτη Year Of Badass Awesomeness, που έχουμε απολαύσει τα τελευταία χρόνια.



In Fact, θυμίζει παλιές καλές εποχές που μέσα σε μια χρονιά γινόταν πραγματικός πόλεμος για το ποιός από τoυς Action Legends (Arnie, Sly, Willis), θα μετρήσει τους περισσότερους bad-ass points κόντρα στους υπόλοιπους.

Οπότε οι wanna be actioners, οι φλώροι, οι άσχετοι, οι μυρωδιάδες και οι "χθεσινοί" ας κάνουν στην άκρη. Διότι Action Legends παρόντος, οι πουτάνες πάνε στα κρεβάτια τους...

Aς αρχίσουμε λοιπόν με τα βασικά και ύστερα να αναφέρουμε και κάποιες άλλες κυκλοφορίες που θα προσφέρουν bad-ass awesomeness και θα απασχολήσουν φυσικά και το blog.


18 Ιανουαρίου: Τhe Last Stand (Arnold Schwarzenegger)

Not in his town. Not on his watch

Μετά από το διάλειμμα 10 ετών, λόγω πολιτικής και την θέση του Κυβερνήτη της California, ο Arnie επιστρέφει επιτέλους στην μεγάλη οθόνη κανονικά και με το νόμο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Governator, όσο γερνάει τόσο πιο bad-ass motherfucker γίνεται (κάτι σαν τους ρόλους στα actioners του επίσης Legend, Clint Eastwood ένα πράμα)  και μετά την αναγγελία της επιστροφής του στο Expendables II, όπου μας πληροφόρησε πως "He is Back", αυτή τη φορά αναλαμβάνει το ρόλο του Sheriff, Ray Owens, στο Last Stand.

The Story: Ο Ray Owens, έχει αφήσει εδώ και χρόνια πίσω του το LAPD, για να δεχθεί την θέση του σερίφη στη μικρή και ήσυχη πόλη Sommerton Junction, η οποία βρίσκεται μια ανάσα από τα σύνορα με το Μεξικό. Μετά από μια θεαματική απόδραση από τα χέρια του FBI από το Las Vegas, ο νο1 drug kingpin κατευθύνεται κατευθείαν προς το Sommerton Junction για να περάσει τα σύνορα. Εκεί οι αρχές θα έχουν την τελευταία ευκαιρία να τον σταματήσουν, με τον πρωταγωνιστή μας να είναι διστακτικός στην αρχή για την συμμετοχή του στην προσπάθεια και έπειτα να μένει απέξω λόγω της μικρής δυναμικότητας του Sheriff Station που διευθύνει. Όμως τα πράγματα έρχονται έτσι που ο Owens τελικά αναγκάζεται να μπει στον χορό κάνοντας το Last Stand...και αποδίδοντας δικαιοσύνη one bullet at a time.

The Trailer:



The Verdict:  Όπως είναι λογικό, από την επιστροφή του Action Legend, Arnie, οι bad-ass-motherfuckin-maniacs περιμένουμε πολλά. Τα υλικά δείχνουν στη σωστή αναλογία και με τον N. Kορεάτη, Jee Woo Kim, των Ι Saw The Devil, Α Βitter Sweet Life και Τhe Good, The Bad and The Weird, πίσω από την κάμερα, τα πράγματα φαίνονται έτοιμα να προκαλέσουν εκρήξεις action ηδονής, όπως επιβάλλεται σε μια ταινία που φέρει πάνω από τον τίτλο της, το όνομα Arnold Schwarzenegger.


25 Iανουαρίου: Parker (Jason Statham)

To Get Away Clean, You Have To Play Dirty

Μετά το Safe και το Expendables II, της περασμένης σεζόν, ο απόλυτος "young blood" Αction Star, Jason Statham επιστρέφει για το 2013 αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Parker.

Τhe Story: Ο Parker, ένας κλέφτης με έναν μοναδικό επαγγελματικό κώδικα ηθικής, βρίσκεται doubled crossed and left for dead, από το υπόλοιπο crew του. Με νέα "ταυτότητα" και με σύμμαχο εκ των έσω, ξεκινά να πάρει εκδίκηση και να κλέψει για λογαριασμό του, το "the score" της τελευταίας ληστείας που έκαναν όσοι τον πρόδωσαν. And yes! They are gonna pay...and get what's coming to them!

Τhe Trailer:

 

Τhe Verdict: Ο Jason Statham, είναι hands down, ότι καλύτερο έχει βγει τα τελευταία ταλαιπωρημένα χρόνια στον χώρο του Action. Το Parker από την σειρά βιβλίων του Richard Stark, δείχνει εξαιρετικό υλικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Jason και οι badass-motherfuckin-maniacs περιμένουμε να τον δούμε με απόλυτο gentleman's anti-hero bad ass style να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα. Kickin ass!


1η Φεβρουαρίου: Βullet To The Head (Sylvester Stallone)

Revenge Never Gets Old

Μετά τον Αction Legend, Αrnie και τον  απόλυτο "young blood" Αction Star, Jason, την σκυτάλη παίρνει ο επίσης Action Legend, Sylvester Stallone.

 Ο "Sly" τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει θριαμβευτικά εκεί που ανήκει με κυκλοφορίες η μία καλύτερη από την άλλη. (Rocky 6, Rambo 4, Expendables, Expendables II) και αυτή την φορά θα τον δούμε στον ρόλο του hitman, Jimmy Bobo στο Bullet To The Head, να παραδίδει μαθήματα του τι εστί bad-ass.

The Story:  Αφού βλέπουν τους συνεργάτες τους να πεθαίνουν, o old school hitman Jimmy Bobo (Sly) και o αστυνομικός Taylor Kwon (Sung Kang), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τον κοινό τους εχθρό.

Τhe Trailer:



The Verdict: Revenge Never Gets Old και αυτό είναι το μόνο σίγουρο πράγμα από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στον πλανήτη. Όταν μάλιστα η εκδίκηση φέρει το όνομα και την υπογραφή του Sylvester Stallone, τότε τα πράγματα αναμένονται bad-ass-orgasmic eruptions! Η μεταφορά του Graphic Novel, Bullet To The Head στην οθόνη υπό την καθοδήγηση & την μαεστρία του Walter Hill (Τhe Warriors, Aliens, Red Head ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε όλο το Alien Franchise from day 1)  και φυσικά η παρουσία του Sly, αποτελούν εγγύηση. 


14 Φεβρουαρίου: A Good Day To Die Hard/Die Hard 5 (Βruce Willis)

Yippee Ki-Yay Mother Fucker!

Όταν μιλάς για το μεγαλύτερο action franchise ever, τα λόγια δύσκολα μπορούν να περιγράψουν το level of bad-ass-awesomeness των Die Hard. Ο Bruce Willis επιστρέφει για 5η φορά στον ρόλο του John McClane και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επιτέλους θα πάθει αυτό που τις αξίζει. Total Clusterfuck Action Mayhem!

The Story: Ο take-no-prisoners John McClane για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ξένο έδαφος, καθώς θα βρεθεί στην Μόσχα για να δει τον γιο του Jack (Jai Courtney), χωρίς να γνωρίζει πως ο Jack είναι το μήλο που έπεσε από τη μηλιά και πως στην πραγματικότητα είναι highly trained CIA operative με στόχο να σταματήσει μια κλοπή πυρηνικών όπλων. Με όλο τον ρωσικό υπόκοσμο εναντίον τους και κόντρα στο χρονόμετρο, οι δυο McClanes ανακαλύπτουν πως οι εντελώς αντίθετες μέθοδοι τους, τους κάνουν ασταμάτητους ήρωες... 

The Trailer:
 
 

The Verdict: Πουτάνες στα κρεβάτια σας! Ο John McClane επιστρέφει έτοιμος να κάνει ξανά τη διαφορά σε καταστάσεις που κανείς άλλος δεν μπορεί. Όλα φαίνονται τέλεια για να αποδειχθεί η 14η Φλεβάρη a Good Fucking Day to DIE HARD! O έμπειρος Skip Woods υπογράφει το σενάριο και ο Ιρλανδός σκηνοθέτης, John Moore, αν και μας ανησύχησε με κάποιες δηλώσεις του πριν από κάνα χρόνο, δείχνει that he's nailed it.  The Stage is Set, The Fuse Is Lit, McClane is Unleashed!Yιppie Ki-Yay Motherfuckers! 


29 Mαρτίου: G.I Joe Retaliation (Dwayne Johnson-Bruce Willis)

 Fighting for Freedom, Over Land And Air! Yo, Joe!

Oι G.I Joe ή αλλιώς τα μέλη της Action Force International Heroes, επιστρέφουν με ανανεωμένο cast, Dwayne "The Rock" Johnson και Bruce Willis σε support ρολο. Μετά την πρώτη ταινία που δεν άντεξε το βάρος του τι εστί G.I Joe, έρχεται το Retaliation, το οποίο είναι μυστήρια περίπτωση, λόγω των καθυστερήσεων της κυκλοφορίας της (ενώ ήταν ήδη έτοιμη από πέρσι). 

The Story: Framed for crimes against the world, oι Joe's "τερματίζονται" με διαταγή του Προέδρου, ο οποίος φυσικά είναι ο Zartan σε μεταμφίεση. Οι εναπομείναντες και επιζώντες Joes καλούνται να ξεσκεπάσουν την συνομωσία των Cobra και του Zartan και να σώσουν την κατάσταση πριν είναι πολύ αργά, σε μια μάχη με το χρόνο και όχι μόνο. 


The Trailer:

 
*To trailer είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια και αναφέρει λάθος τελική confirmed ημερομηνία για την πρεμιέρα της ταινίας, η οποία κανονικά είναι η 29η Μαρτίου

Τhe Verdict: Μετά τα mixed feelings της πρώτης ταινίας, μια νέα ταινία G.I Joe ήταν επιβεβλημένη ώστε να πάρουμε στο 100% αυτό που όλοι οι fans και οι bad-ass-motherfuckin-maniacs θέλαμε. Το Retaliation, όμως παρά το promising trailer του, αναμένεται να είναι either a hit or a miss. Ο λόγος είναι η καθυστέρηση στην κυκλοφορία της ταινίας, έλεω Channing Tatum και τις δεύτερες σκέψεις για το screen time του, τώρα που έχει κάνει ντόρο το όνομα του και το γεγονός πως το project ανέλαβαν άνθρωποι χωρίς κάποια προυπηρεσία στο action genre. Πράγματα που σίγουρα δεν δουλεύουν υπέρ της ταινίας. Από την άλλη όμως, η επιλογή του Dwayne "The Rock" Johnson αλλά και του Bruce Willis δίνουν credibility στο εγχείρημα...Είδωμεν. 


 23 Σεπτεμβρίου: Τhe Tomb (Arnold  Schwarzenegger-Sylvester Stallone)

 There Is No Escape From The Tomb


To 2013, είναι η χρονιά που θα δούμε για πρώτη φορά δύο από τους Action Legends να είναι ισότιμοι συμπρωταγωνιστές στην ίδια ταινία. Aυτή η ταινία είναι το The Tomb και ο Arnie με τον Sly μετά τα The Last Stand και Bullet To The Head αντίστοιχα, εμφανίζονται έτοιμοι να μας προσφέρουν ένα bad-ass έπος ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Mε λίγα λόγια, The wet dream of the bad-ass-motherfuckin-maniacs!

Τhe Story:  Ο Ray Breslin (Sly Stallone) είναι ο καλύτερος σχεδιαστής φυλακών στον κόσμο, καθώς έχει δημιουργήσει μεταξύ άλλων το The Tomb, από όπου ποτέ κανείς δεν δραπέτευσε. Όμως he is framed και βρίσκεται τρόφιμος στην escape proof φυλακή που ο ίδιος σχεδίασε και σκοπός του είναι να καταφέρει να αποδράσει και να βρει αυτόν που τον παγίδευσε. Στην προσπάθεια του αυτή θα γνωρίσει τον τρόφιμο Rottmayer (Arnold  Schwarzenegger)...

The Trailer

Not Yet Released.

The Verdict:  To σενάριο για το The Tomb, κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στην development hell των studio και μέχρι τώρα δεν είχε πάρει ποτέ το πράσινο φως να ξεκινήσει η παραγωγή της ταινίας. Τελικά το πεπρωμένο του, ήταν να αποτελέσει την πρώτη ταινία που οι δυο Action Legends θα συμπρωταγωνιστήσουν και αυτό από μόνο του είναι ιστορικό γεγονός για όλο το action genre. Όπως και να το δεις, όταν έχεις τον Arnie και τον Sly στο ίδιο σετ, τα πράγματα αναμένονται χορταστικά και πάνω από όλα in pure bad-ass style.


2013: The Rest Of The Bunch

Mιας και η επιστροφή του Mad Max (Tom Hardy πλέον στο ρόλο) στο Mad Max Fury Road, από το χέρι του δημιουργού του όλου Franchise, George Miller, πάει για το 2014 και το γεγονός πως το Machete Kills, λόγω δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής καθυστερεί και πάει και αυτό για το 2014 όπως όλα δείχνουν, οι άλλες ταινίες που αναμένονται μέσα στη χρονιά είναι οι εξής:

14 Ioυνίου: Man Of SteelO απόλυτος super-hero επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη με την υπογραφή του Zack Snyder, με τον Ηenry Cavill στο ρόλο. 

28 Ioυνίου: White House Down: Προσπάθεια πώλησης του Channing Tatum ως action πρωταγωνιστή σε ένα "die hard scenario" στον Λευκό Οίκο. Been there done that...

3 Σεπτεμβρίου: Riddick: H 3η συνέχεια των εκπληκτικών περιπετειών του Riddick (Pitch Black, Chronicles Of Riddick), με τον Vin Diesel να επιστρέφει στο ρόλο.

4 Oκτωβρίου: Sin City, A Dame To Kill For: Tα λόγια είναι περιττά.

8 Νοεμβρίου: Τhor-The Dark World: Το sequel της εκπληκτικής πρώτης ταινίας με πρωταγωνιστή τον God Of Fuckin Thunder, Thor.

Άγνωστη ακόμα release ημερομηνία: Death Race 3 Inferno: Λογικά θα το δούμε τους πρώτους μήνες του 2013. Αμάξια με όπλα-crazy fuckin stunts, εκρήξεις, μπατιλίκια...Danny Trejo, Luke Goss. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Άγνωστη ακόμα release ημερομηνία: Ηammer Of The Gods: Ταινία με Βίκινγκς. Δεν χρειάζονται λόγια...Ακονίστε τα σπαθιά σας...

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες κυκλοφορίες, αλλά αυτές είναι που μπαίνουν σε πρώτη φάση στο στόχαστρο των απανταχού Bad-Ass-Motherfuckin-Maniacs και του Blog. Οπότε σχόλια του τύπου, "ξέχασες το τάδε" τα γράφω προκαταβολικά στα αρχίδια μου. Διότι αγαπητέ ηλίθιε το post δεν έχει σκοπό να κάνει αναφορές στην μαλακία που θα πεις, ούτε να καλύψει ότι ταινία θα βγει το 2013, αλλά αντιθέτως να αναφέρει ορισμένες εξ αυτών τις οποίες και θέλει να αναφέρει. So if you got a problem, talk to my shotgun and then go fuck your mama.


Music Encore: Sodom-Back To War, White Wizzard-Fight To The Death,  Judas Priest-One Shot At Glory, Doomsword-Steel Of My Axe.










21 comments:

  1. Θα γίνει χαμός.Εγώ περιμένω πάντως στο The Tomb να δω και ένα ξυλίκι με τους υπόλοιπους τρόφιμους αλα Tango & Cash όταν είχαν μπει φυλακή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το οτι θα γίνει χαμός-πανικός και όλα τα καλούδια είναι το σίγουρο. Tango & Cash, Kurt Russel και Sly Stallone, από τα καλύτερα buddy cop action movies.

      Ποδαρικό στα σχόλια, με Φώτη από Βloody Fever! Aυτά είναι!

      Delete
    2. Ελπίζω να αποδειχθώ γουρλής(ακολουθεί ήχος έκρηξης)χααχαχα

      Delete
  2. της πουτάνας θα γίνει λέμε!!!

    ReplyDelete
  3. Αυτά είναι ρε φίλε. Πως να μην πάει καλά το 2013.
    Το Tomb περιμένω πως και πως...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σίγουρα το Tomb ξεχωρίζει λόγω της πρώτης συμπρωταγωνιστικής ταινίας Sly και Arnie, μιλάμε για historic event, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ταινία ανάμεσα στα Last Stand, Parker Bullet To The Head, Die Hard 5 και Tomb. Όλες έχουν την καύλα τους για την αναμονή, η καθεμία με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο για να γίνει bad-ass awesomeness orgasm!

      Delete
  4. Αυτά είναι νέα! Ρε σύ, κάπου διάβασα και για ταινία με δίδυμο Austin - Ludgren, πήρε τίποτα τ'αυτί σου; Προχτές είδα και το "Damage" με τον Texas Rattlesnake σε ρόλο πρώην φυλακισμένου, που μπάινει σε παράνομους αγώνες street fight προσπαθώντας να εξιλεωθεί για τον φόνο που τον έχωσε στη στενή...Σούπερ το ταινιάκι και με bonus το απίστευτο μωρό που ακούει στο όνομα Laura Vandervoort. Anyway, όρεξη να έχουμε να βλέπουμε ταινιάρες και φέτος...Καλή χρονιά Snake!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή χρονιά Stone Cold! Το 2013 είναι the year of badass-awesomeness. Wanna be actioners, φλώροι, άσχετοι, μυρωδιάδες και "χθεσινοί" ας κάνουν στην άκρη. Διότι Action Legends παρόντος, οι πουτάνες πάνε στα κρεβάτια τους...

      Η ταινία που λες είναι το The Package. Κανονικά ήταν να έχει κυκλοφορήσει ήδη, αλλά τελικά επειδή βρήκε δρόμο για limited theatrical release πήγε για τις 9 Φλεβάρη. Φαίνεται αρκετά καλό από στόρι και αναμένεται να περάσουμε γαμάτα. Το Damage το χω δει όταν βγήκε. Χορταστικότατο. Και είχα γράψει νομίζω στο review του Tactical Force, πως είναι μαζί με το θεικό Condemned στα καλύτερα του. Τσέκαρε πάντως μια καλή κυκλοφορία που θα την βρεις άνετα, το "One In The Chamber" με Dolph και Gooding Junior. Χορταστικότατο.

      Snake Over And Out! Mε bad-ass χαιρετισμούς στον Texas Rattlesnake!

      Delete
  5. Το νέο G.Ι. Joe φαντάζει ελπιδοφόρο σε αντίθεση με το πρώτο που με έκανε να μετανοίωνω τα λεφτα που παραλίγο να έδινα...

    Hammer of the Gods: Ήδη φαντάζομαι επική απόβαση βίκινγκς και ανελέητο πλιάτσικο, βιασμούς και καταστροφή στους ήχους του Immigrant Song...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έχει credibility λόγω Dwayne και Bruce...αλλά από την άλλη μιλάμε για εντελώς πρωτάρηδες παράγοντες πίσω από την κάμερα στο χώρο του action...Βάλε και τις καθυστερήσεις για να γίνει "πώληση" Channing Tatum γιατί τα test screenings έβγαλαν τέτοια απαίτηση (WTF?), οπότε είτε θα δούμε κάτι καλύτερο από το πρώτο, είτε θα τραβάμε τα βυζιά μας. Είναι η πιο αμφίροπη ταινία της σεζόν.

      Όσο για το Hammer Of The Gods, μόνο Doomsword και Manowar!

      Delete
  6. Θέλω να δω τις περισσότερες...

    Γαμάτο αφιέρωμα!

    ReplyDelete
  7. Death race 3!!! Τι λες τώρα ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ τι να πω; Θα μιλήσουν τα "άλογα" και οι σφαίρες.

      Delete
    2. Τρομερές ταινίες και με πολύ badassery. Ακόμα και το 2 που βγήκε μόνο σε DVD

      Delete
    3. Συμφωνώ. Παρά το downsize στην παραγωγή λόγω πως δεν έγινε pick up deal για theatrical run. Τίμιο, αγνό και ατόφιο.

      Delete
  8. Με ενθουσιασμό λοιπόν μπαίνει το φιδοblog στο '13.
    Καλή Χρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλη χρονιά Δάφνη. Με γκάζια, σφαίρες και bad-assery όπως πρέπει δηλαδή.

      Delete