Social Icons

Monday, April 4, 2011

Blast From The Past Special: Τhe Hidden (1987)




The Hidden: A new breed of criminal
It killed 37 people, robbed 6 banks, 2 liquor stores, a record shop and stole 2 ferraris. Now the fun starts. It just took over a police station.

Έχω τονίσει τον τελευταίο καιρό πως ο χρόνος μου είναι ελάχιστος και για αυτό δεν προλαβαίνω να ποστάρω με ποσότητα στο blog. Όμως από την άλλη ποσότητα δεν σημαίνει και ποιότητα οπότε πάμε με λίγα και καλά.




Ένα άλλο θέμα είναι επίσης πως άλλα έχω στο μυαλό μου για το εκάθοστε post αλλά τελικά πάντα κάνω κάτι άλλο. Eιμαι απρόβλεπτος τι να κάνω? Anyway αυτή τη φορά έφαγα ένα καλό φλας την περασμένη εβδομάδα όπου μιας και δεν είχα τι σκατά να δω αποφάσισα να γυρίσω την 42' τηλεόραση, από monitor του H/Y στον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, δηλαδή να πιάνει τα Ελληνικά και τρισάθλια επι το πλείστον κανάλια...Για καλή μου τύχη έπεσα πάνω στο Star το οποίο είναι το μοναδικό κανάλι που ξέρει να βάζει ταινίες. (βοηθάει και ο τεράστιος κατάλογος της Audiovisual, μιας και τα δύο ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο. Προσοχή είπα όμιλο, όχι όμιλο απάτη σαν και αυτόν της mig που οι μετοχές από 8 ευρώ και 10ευρώ κάποτε έχουν φτάσει στα 50 σεντς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...απλά να πω το εξής: Που πας ρε καραμήτρο με 2δις ευρώ ζημιές? Που πάς?). Anyway έλεγα για τις ταινίες του Star. Ε λοιπόν έπεσα πάνω στο The Hidden νο2 και έτσι αποφάσισα να γράψω για την πρώτη ταινία την οποία επίσης έχει προβάλει το εν λόγω κανάλι, την οποία πίστευα πως δεν θα ξαναδώ ποτέ, μετά από το τέλος της εποχής της βιντεοκασέτας μιας και δεν θυμόμουν τον ξένο τίτλο για να την βρώ από αλλού. (Ο ελληνικός τίτλος βρίσκεται στο fun fact no6 στο τέλος του κειμένου)


Τhe Hidden λοιπόν...Τι είναι θα μου πείτε και αν τρώγεται. Καταρχάς εδώ σε αυτό το blog βάζουμε ταινίες που τρώγονται και παρατρώγονται, ενώ παράλληλα προκαλούν πλήρη στύση. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Βρισκόμαστε στην χρυσή δεκαετία του 80' το Heavy Metal είναι στα καλύτερα του, τα καυτά αμάξια είναι η Ferrari Testarossa και η θεά Lamborghini Countach, ενώ οι ταινίες γαμάνε και δέρνουν μιας και ήταν η δεκαετία της απόλυτης απόλαυσης. Το Hidden δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ταινία ανήκει θεματικά στο action-sci/fi κομμάτι και κυριολεκτικά τα σπάει.

Η υπόθεση είναι η εξής.  Όταν ένας πρώην καθωπρέπει πολίτης έχει πάθει αμόκ βίας ληστεύοντας τράπεζες, γρήγορα και ακριβά αμάξια και κάνοντας φόνους, ολόκληρη η αστυνομική δύναμη τον καταδιώκει υπό την διοίκηση του ντεντέκτιβ Tom Beck (Μιchael Nouri). O καθωςπρέπει πολίτης λοιπόν κάποια στιγμή τα σκατώνει και τον πιάνουν. Μόνο που είναι βαριά τραυματισμένος και έτσι πάει στο νοσοκομείο όπου μοιράζεται ένα δωμάτιο με κάποιον άλλο ασθενή. Παράλληλα ένας πράκτορας, όπως φαίνονται όλα, του FBI Lloyd Gallagher (Kyle McLachlan) μπαίνει στην έρευνα και αρχίζει να λέει πως κυνηγά τον τύπο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν αυτός και ο Βeck πάνε στο νοσοκομείο βρίσκουν τον καθωπρέπει πολίτη νεκρό και τον συγκάτοικο ασθενή να λείπει. Μετά από λίγο ο ασθενής που έλειπε αρχίζει το ίδιο τροπάριο με τον καθωςπρέπει πολίτη που αναφέραμε ποιο πάνω. Με τα πολλά λοιπόν πρόκειται για έναν εξωγήινο ο οποίος αλλάζει σώματα συνεχώς και αρέσκεται στην δυνατή Heavy Metal μουσική, στην βία, στην δύναμη, στο σεξ και στα γρήγορα και πανάκριβα αμάξια. Οι δύο ήρωες μας λοιπόν ο ντεντέκτιβ Βeck και ο πράκτορας Gallagher ξεκινούν μια ανελέητη καταδίωξη με πολύ δράση, πιστολίδι, ατάκες, χιούμορ και το κυριότερο...Heavy Metal μουσική. Tι άλλο να ζητήσεις?

Το Hidden είναι μια καταπληκτική περιπέτεια με sci-fi υπόθεση η οποία θα χορτάσει όλους εμάς τους αμετανόητους action hounds.

Εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές. Σκέψου!

Α) Η ταινία έχει καλό στόρι και είναι 1980's
Β) Έχεις έναν εξωγήινο ο οποίος αλλάζει σώματα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι
Γ) Έχεις δύο cool και αντίθετους χαρακτήρες για ήρωες που προσπαθούν να σκοτώσουν τον εξωγήινο
Δ) Η ταινία έχει ένα πολύ καλό plot twist το οποίο δεν μπορώ να αποκαλύψω για όσους δεν το έχουν δει.
Ε) O εξωγήινος τύπος γουστάρει να ρίχνει πιστολίδι, οδηγώντας μια Ferrari με 250χλμ την ώρα ακούγοντας στην διαπασών Heavy Metal.
Z) Η ταινία έχει ικανοποιητικό bodycount...26 άτομα, ένας εξωγήινος και ένα σκυλί!


Συμπέρασμα: Πόσο ποιο bad-ass να γίνει η ταινία? Αν τα παραπάνω δεν σου κάνουν αίσθηση τότε μάλλον έχεις υποστεί brain damage από την πολύ "ψευτοκουλτούρα" οπότε καλό θα ήταν να πας σε κανένα άλλο blog. Αν επιμένεις να παραμένεις εδώ για να μην μου ζητάς τα ρέστα διάβασε το προηγούμενο post.

Eν κατακλείδι: Η ταινία προτείνεται ανεπιφύλακτα για ένα χαλαρό βράδι όπου η διασκέδαση είναι απαραίτητη. Και επειδή είναι απαραίτητη η διασκέδαση είναι σίγουρο πως με αυτήν θα διασκεδάσετε σίγουρα.

Trailer



Fun Fact no1: Επειδή θα με ρωτήσετε για το sequel το συστήνω, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το πρώτο δυστυχώς. Μόνο αν θέλετε απλά να έχετε δει όλο το στόρι

Fun Fact no2: Η ταινία πραγματικά είναι ένα χαμένο διαμάντι των 80's

Fun Fact no3: Όσοι από εσάς ήσαστε φαν της σειράς Babylon 5 θα συναντήσετε ένα γνωστό πρόσωπο. Tην Claudia Christian η οποία στην εν λόγω σειρά ήταν η Cmdr. Susan Ivanova. Στο Hidden ο χαρακτήρας της ονομάζεται Brenda Lee Van Buren

Fun Fact no4: Οι σεναριογράφοι του Jason Goes To Hell (The Final Friday) μάλλον ήταν μεγάλοι fan της εν λόγω ταινίας καθώς το story της δικιάς τους ήθελε τον Jason (ένας είναι ο Jason...) να αλλάζει σώματα.

Fun Fact no4: Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή που κλείνει πονηρά το μάτι στον Terminator καθώς θυμίζει μια αντίστοιχη από το έπος με τον Governator (ένας είναι ο Governator)

Fun Fact no5: Η ταινία The Seed που προορίζεται αν δεν κάνω λάθος για τον Οκτώβριο του 2011 είναι remake του The Hidden

Fun Fact no6: Η ταινία είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με το όνομα "Το Πλάσμα". Από όσο ξέρω η ταινία ήταν δυσέρευτη στα βιντεοκλαμπ, αλλά στην περιοχή του Ζωγράφου την είχε εκείνη η μικρή τρύπα με το όνομα "Βιντεοθεαμα"  στην 9η στάση. Μάλιστα είχε και το sequel.


Kαι μιας και αναφέραμε την θρησκεία (Heavy Metal)...Σας αποχαιρετώ με μια καταπληκτική ψαλμωδία...από Γερμανία μεριά. Scanner η μπάντα(χαμένο διαμάντι και αυτοί σαν το Hidden), heavy η μουσική, sci/fi η θεματολογία τους ειδικά στα πρώτα δυο άλμπουμ. (Aν ο τύπος στο εξώφυλλο δεν μοιάζει με τον ηθοποιό Christopher Walken εγώ θα γίνω Tony Montana)....Τεράστιο ρεφραίν...

No comments:

Post a Comment