Social Icons

Wednesday, July 27, 2011

W.A.S.P = εγγύηση (Live Review 26.7.2011 Gagarin 205)


The Gods you worship are steel. At the altar of rock 'n' roll you kneel 

Πέσαμε στα γόνατα για άλλη μια φορά...




Το να έχεις δει 4 φορές τους W.A.S.P  με από αυτές να είναι ειδική συναυλία όπου παιζόταν όλο το Crimson Idol + άλλα τέσσερα κομμάτια, σημαίνει πως δεν έχεις κάτι άλλο να δεις από την παρέα του Blackie επί σκηνής. Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Και δεν είναι έτσι γιατί κάθε φορά που βλέπεις τη μπάντα αποκλείεται να μην περάσεις καλά. 5η φορά λοιπόν η χθεσινή για εμένα και για άλλη μια φορά πέρασα σούπερ καθώς οι W.A.S.P είναι συναυλιακή εγγύηση. Μπορεί να ξέρεις το set-list, μπορεί αυτό πάνω κάτω να ναι το ίδιο με την προηγούμενη φορά κτλ αλλά ρε πούστη πάντα γουστάρεις τρελλά με την όλη εικόνα και την ενέργεια που σου βγάζει η μπάντα μόλις πατήσει το πόδι της επί σκηνής. Άλλωστε δεν μιλάμε για καμιά "νεογνή" μπάντα, ούτε για καμιά μπάντα που έχει μέλος με ιδιότητα ξεσηκωτής κοινού, ούτε έχει μπασταρδέψει ήχους νομίζοντας πως κάτι κάνει. Μιλάμε για ένα συγκρότημα το οποίο έχει γράψει την δική του ιστορία στο σκληρό ήχο και από 1982 ως σήμερα εξακολουθεί να δουλεύει, να γράφει και να δημιουργεί βγάζοντας ατόφια albums.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...Λίγα λεπτά μετά τις 22.00 ο "τρελοπουτιανιάρης και αγριόπαιδο" Blackie Lawless (κατά κόσμο Steven Duren) πάτησε το σανίδι του Gagarin και μας άρπαξε από τα μούτρα βάζοντας μας να πέσουμε στα γόνατα. On Your Knees λοιπόν (αν και αυτή τη φορά το περίμενα...όχι όπως την τελευταία φορά στο Gagarin που έλεγα χαλαρά μωρέ θα δω τη συναυλία, δεν θα βγουν και κάνα On Your Knees! Έλα όμως που βγήκαν με αυτό και μου γύρισε το μάτι)

In your face mutherfucker λοιπόν και ο δυναμίτης W.A.S.P κάνει απανωτές εκρήξεις πάνω στην σκηνή.   On Your Knees, L.O.V.E. Machine, Live To Die Another Day, Wild Child, I Don't need no doctor, Crazy, Hellion/Scream Until You Like It/ Babylon's Burning, The Idol, I Wanna Be Somebody, Chainsaw Charlie, Heaven's Hung In Black, Blind In Texas....Πανικός, πόρωση, Heavy FUCKING Metal!...Η παρουσία και η απόδοση του Blackie άπαικτη, τρελά κέφια χθες ο "μαυρούλης" και φυσικά η υπόλοιπη μπάντα όπως πάντα στο ύψος της, αν και μεταξύ μας οι W.A.S.P είναι one man show band.


Εν κατακλείδι: Ναι σίγουρα είναι τακτικοί θαμώνες οι W.A.S.P στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια σε πολύ κοντινά χρονικά διαστήματα κιόλας, αλλά όσες φορές και να τους δω πάντα φεύγω ικανοποιημένος. Ξέρω τι θα πάω να δω και πάντα η επιλογή μου να παρεβρεθώ σε συναυλία της μπάντας δεν βγαίνει ζημιωμένη. Άιντε περιμένουμε μέχρι την επόμενη και αν όπως ακούγεται επαναληφθεί η φάση "παίζουμε όλο το Crimson Idol από την αρχή ως το τέλος live", τότε ναι δεν μπορώ να περιμένω. Και την επόμενη εβδομάδα να τους φέρουν για αυτό μια χαρά είναι. Τώρα για τους γνωστούς "παπαρολόγους ξερόλες πυρηνικούς ηχολήπτες και άλλες κατηγορίες ηλιθίων" μείνατε με το καυλί στο χέρι. Ότι και να πείτε το κοινό που γουστάρει W.A.S.P θα είναι εκεί όπως ήταν την πρώτη, την δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη, την πέμπτη, την έκτη, την έβδομη την χιλιοστή φορά. Οι λάτρεις των urban myths που αναπαράγουν μαλακίες περί προηχογραφημένων σημείων, για άλλη μια φορά ξεβρακώθηκαν από τον Βlackie και την παρέα του.

Y.Γ O μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς είναι ο Γιαννάκης a.k.a "ο Blackie των Πετραλώνων..." που κατάφερε να εξασφαλίσει υπογραφή του original Βlackie στα βινύλια του.

3 comments:

  1. man, entaksei gamane ola auta.... alla exeis afisei to zombie-afierwma stin mesi kai gia vietnam oute logos....

    ReplyDelete
  2. Καλώς το παιδί. Το αφιέρωμα στις zombie movies το άφησα στη μέση γιατί έχασα τα αρχεία και πρέπει να ξαναρχίσω από την αρχή (πράγμα που είναι ιδιαίτερα κουραστικό την συγκεκριμένη περίοδο) και όσο αφορά το αφιέρωμα στο Βιετναμ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς ο όγκος του είναι τεράστιος.

    ReplyDelete
  3. Και επειδή ο όγκος του είναι τεράστιος καθώς μιλάμε για πάνω από 10 ταινίες συν τα απαραίτητα σχόλια και την απαραίτηση εισαγωγή για να καταλάβει και ο πιο ανίδεος δήθεν τάχα μου "αντιαμερικάνος" πως η συγκεκριμένη σύγκρουση δεν προήλθε από παρθενογέννεση και οι λόγοι που έγινε είναι πολύ πιο πολύπλοκοι από ατάκες του στιλ "το παίζουν σερίφηδες οι Αμερικάνοι" και λοιπές μαλακίες που μόνο άτομα που έχουν υποστεί λοβοτομή θα μπορούσαν να πιστεύουν...

    Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στο κόσμο το να ασχοληθείς με τον πόλεμο του Βιετναμ καθώς στο φιλμ αποτυπώθηκαν όλες οι μεριές του είτε στο πεδίο της μάχης είτε στα γραφεία των πολιτικών, είτε στα πανεπιστήμια και τους δρόμους. Για να σε βάλω στο κλίμα σκέψου πως θα ασχοληθώ και με ταινίες που γυρίστηκαν με κεφάλαια της ΕΣΣΔ, κρατικά και με τη βούλα, όπως χρηματοδοτούσε η δική μας Χούντα ταινίες. Θα ασχοληθώ με ταινίες υπέρ του πολέμου, κατά, ιστορίες από τις συγκρούσεις, παρασκηνιακές ταινίες, ταινίες που με αφορμή τον πόλεμο βρήκαν έδαφος σεναριακά να αναπτύξουν το μοτίβο του action hero κτλ

    ReplyDelete