Social Icons

Thursday, December 6, 2012

Review: Τhe Baytown Outlaws

"A Southern Whip-Ass Extravaganza!"

 "When the South rises...you better run" - "Baytown Outlaws is Larger Than The South Itself" (C)



Snake is...back, locked, loaded and ready to roll...Southern Style...

Μετά από μια μίνι περίοδο μακριά από το blog, λόγω συναυλιών, επετείων, γενεθλίων, ανακαινίσεων του command center (still work in progress), υποχρεώσεων, ξεκούρασης, βαρεμάρας, μιας, δύο, τρείς και το λουρί της dominatrix, που λένε, επέστρεψα με μια, Southern no holds barred extravaganza, γεμάτη από όλα τα στοιχεία που έχουν "χτίσει" τον "κακόφημο" μύθο του Νότου. Δηλαδή το πρόσφατης κυκλοφορίας Baytown Outlaws...

Πρώτα όμως μερικά λόγια.

Στο προηγούμενο review (Τactical Force), ανέφερα μερικά πράγματα για τον τομέα των straight to dvd κυκλοφοριών, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως ο χώρος αποτελεί "φυτώριο" για πολλούς νέους συντελεστές (κυρίως σκηνοθέτες-σεναριογράφους, executive producers κτλ) στο χώρο και κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα κάνουν το επόμενο βήμα στην ladder της βιομηχανίας. To Βaytown Outlaws δεν θα μπορούσε λοιπόν να είναι εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, καθώς αποτελεί την πρώτη δουλειά (σενάριο-σκηνοθεσία) του πιτσιρικά Barry Battles. Στην πρώτη του δουλειά λοιπόν ο μικρός,έκανε ένα φρέσκο και original themed, bad-ass-blood-shed-exploitation movie, κάτι που του δίνει πολλούς πόντους "μαγκιάς" παρά την απειρία του πρωτάρη...

Τhe Story:

Η Celeste (Eva Longoria) αφού δέχεται τρεις σφαίρες από τον πρεζέμπορα πρώην άντρα της Carlos, (Βilly Bob Thornton) αποφασίζει να παίξει βρώμικα εναντίον του και να πάρει από τα χέρια του, τον βαφτισινιό της Rob, ο οποίος μόλις κλείσει τα 18 του, θα έχει πλέον υπό τον έλεγχο του ένα trust fund.

Έτσι η Celeste, προσλαμβάνει τους Oodie Brothers, τρία redneck-white-trash-hitmen αδέρφια ώστε να φέρουν τον μικρό στα χέρια της και ταυτόχρονα να καθαρίσουν τον Carlos. Φυσικά η απλή αυτή, αποστολή "διάσωσης μετα φόνου" δεν πάει καλά και μετατρέπεται σε ένα full blown southern war... Οι Βrick (Clayne Crawford), Lincoln (Daniel Cudmore) και Μqueen (Travis Fimmel), Οodie θα πρέπει να shoot their way through back to Alabama, κόντρα σε μηχανόβιες-πόρνες-δολοφόνους, Native-american scalp-hunters, ένα τσούρμο road-pirates, πράκτορες του FBI και γενικώς κόντρα σε ότι κρατάει σιδερικό στο Lone Star State (σ.σ Texas).

Aς μιλήσει όμως καλύτερα το τρέιλερ:
 

Eν κατακλείδι:  To "The Baytown Outlaws" είναι ακριβώς αυτό που ισχυρίζεται το tagline του. Δηλαδή μια "Southern Whip-ass Extravaganza". Οι Oodie Βrothers είναι βγαλμένοι κατευθείαν από τους μύθους του "κακόφημου" Νότου και το όλο setting της ταινίας είναι όχι μόνο Larger Than Life, αλλά Larger Than Than The South Itself. 

Aπληστία; Check! 
Gunplay Southern style; Check! 
Ένας εκ των Oodie Brothers, πρώην επαγγελματίας παλαιστής που εκδιώχθηκε γιατί σκότωσε αντιπάλους στο ρινγκ; Check! 
Υankee, πράκτορας του FBI που είναι έξω από τα νερά του στο τιμημένο Dixie; Check! Διεφθαρμένοι σερίφηδες-πολιτικοί; Check! 
Μηχανόβιες θανάσιμες γκόμενες; Check! 
Lynyrd Skynyrd school of Southern Rock; Check!  
Πειρατές της ασφάλτου; Check! 
Iνδιάνοι συλλέκτες σκαλπ; Check! 
Πρέζα; Check! 
Ουίσκι; Check! 
Aναφορές στους διαλόγους σε άλλες ταινίες (π.χ T2 Judgement Day); Check! 
Πορνό; Check! 

E τι άλλο να ζητήσεις; Είπαμε το "The Baytown Outlaws, είναι Larger Than The South Itself! Kαι ναι είναι badassmoviesblog approved με flying dixie colours!

Fun Fact no1: Η ταινία είχε τον αρχικό τίτλο Baytown Disco. 

Μusic Encore: W.A.S.P-Blind In Texas, Rob Zombie-Τhe South Will Rise Again (2001 Maniacs OST) George Thorogood-Wanted Man



22 comments:

  1. Στην αρχή που είπες για παλαιστή δεν κατάλαβα ότι εννοούσες σεναριακά και όχι πραγματικά! Πάντως το ταινιάκι φαίνεται σούπερ, με πλούσιο καστ και θα το τιμήσω σίγουρα στο επόμενο ρεπό μου...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Να το τιμήσεις και με το παραπάνω. The South Will Rise Again!

      Delete
  2. Snake is Back!
    Τα Check σου με πείσαν να δω την ταινία...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συμφωνώ με Πάρταλο, τα τσεκ σου με έπεισαν!

      Delete
  3. καλα ε?γαμησε.απ'ολα ειχε μαζι με μουσικαρες.
    http://www.youtube.com/watch?v=eG4w0dm5p5I

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eίπαμε πέρασε το τεστ με flying dixie colors!

      Delete
  4. Άντε ρε γιατί έψαχνα bad-ass ταινία..Welcome home boy!!

    http://www.youtube.com/watch?v=9o0Q7asTRdQ

    αλητεία ρε μουνιά!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aλητεία ρε φίλε, αλλά που πας με εξώφυλλο τον κλώνο του Τζόνι Βαβούρα?

      Delete
  5. μουστάκα προστυχιά ρε μαν και το νέτο δεμένο στην μηχανή.. Πολύ μπροστά το εξώφυλλο..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαλάκα όταν είδα το εξώφυλλο σε αντιγραμμένο cd φίλου (ειχε μανία να τυπώνει εξώφυλλα σε αυτά που κατέβαζε) νόμιζα ότι είχε κατεβάσει κανα δίσκο του Βαβούρα...Πάντως είπαμε αλητεία, αλλά Βαβουρίζει!


      Delete
  6. Πολύ καλό
    και για ενηλίκους, γι αυτό ίσως κατ' ευθείαν σε dvd.
    Thank you Φίδι!

    ReplyDelete
  7. Θα το έχω στα υπόψιν μου, WELCOME BACK IN BLOGGING, COMRADE! Viva la revolucion!

    ReplyDelete
  8. orwpo diavazw pws eisai snake.menoume konta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Συ είπας!

      Το κρυσφήγετο πάντως δεν υπάρχει στο χάρτη και έτσι θα παραμείνει.

      Delete
  9. Great Overlord χρόνια πολλά! Εύχομαι να περνάς καλά και να γεμίζεις μπαταρίες αυτές τις μέρες. Μήπως φανούμε τυχεροί και μας ετοιμάσεις κανά νέο review! Ναι, το κοινό σου είναι αχόρταγο...

    Είδα χτες το βράδυ το "Baytown Outlaws" ύστερα από το review σου και ομολογώ ότι είχα καιρό να περάσω τόσο καλά με ταινία. Από που να ξεκινήσω: από τους Oodies που είναι μορφάρες όλοι και με απίστευτο γέλιο, ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Ο Thornton απολαυστικός ως villain - καρικατούρα, η σκηνοθεσία γαμάτη και το όλο κλίμα southernίλας ήταν όλα τα λεφτά! Είμαι και σε φάση που λιώνω Down αυτό το διάστημα και μπήκα αμέσως στην ατμόσφαιρα της ταινίας...Nice!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Άβε Texas Rattlesnake. Φυσικά και θα περνούσες καλά, άλλωστε η ταινία είναι badassmoviesblog approved με flying dixie colours.

      Thanks για τις ευχές, υπάρχει πιθανότητα να ανεβάσω κάτι πριν βγει η χρονιά, αλλά δεν θα πόνταρα κιόλας ως σίγουρο. Anyway έχω πολύ υλικό στην άκρη σίγουρα και από την άλλη η νέα χρονιά ξεκινάει δυναμικά με Arnold, Sly και Bruce διαδοχικά στα σινεμά, οπότε θα δούμε πως θα πάει το πράμα. Έχουμε και Leatherface στη μέση...

      Delete
  10. Άργησα αλλά την είδα.Βad-ass ταινία με τα όλα της.Αν μας έδειχνε και τα βυζιά της η Longoria τότε θα είχε ολοκληρωθεί το σκηνικό.
    Thornton σαν να βαριόσουν ήσουν ρε φίλε ώρες ώρες.Με τόση κοκα που έπαιρνες σε όλη την ταινία σε περίμενα πιο δραστήριο.

    ReplyDelete