Social Icons

Wednesday, April 3, 2013

G.I Joe Retaliation Distribution in Greece: Total mess!





Τhis post is written both in English and Greek Language.


Αccording to Village Cinemas, G.I Joe Retaliation will not be played in ΑΝΥ Greek theater (was scheduled for a 4th of April release) with UIP Greece being responsible for this.

Τhe problem in that claim, is that UIP International belongs to Paramount and Universal and Paramount is the distributor and one of the financers of G.I Joe Retalation and it's 150 million budget. What are they trying to tell us? That Paramount through UIP Greece is boycoting it's own movie? It doesn't make any sense! Someone is not being honest here to the fans...

Βad-ass-movies blog tried to get through to UIP Greece with no luck so far. So an email was sent to UIP International. I hope that they will have an answer.

Greek: Σύμφωνα με τα Village Cinemas το G.I Joe Retaliation δεν θα προβληθεί στην Ελλάδα από καμία αίθουσα, είτε είναι Village είτε όχι, με ευθύνη της εγχώριας εταιρείας διανομής UIP Greece (ήταν να προβληθεί στις 4/4). Το πρόβλημα με αυτούς τους ισχυρισμούς ωστόσο είναι πως η μητρική UIP ανήκει στην Paramount και την Universal. H Paramount μάλιστα έχει ενεργό ρόλο στην παραγωγή-διανομή του G.I Joe και το 150εκ δολλαρίων κόστος του.  Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν, πως η UIP αυτό-σαμποτάρει τις ταινίες της? Ακούγεται κάπως όπως και να το κάνουμε. Kάποιος δεν είναι ειλικρινής στους fans...

To μπλόγκ προσπάθησε να επικοινωνήσει με την UIP Greece χωρίς κάποια τύχη μέχρι τώρα. Όμως ένα email στάλθηκε στην UIP Ιnternational και ελπίζω πως θα έχουμε κάποια πειστική απάντηση. 

17 comments:

  1. αυτοί χάνουν. ήδη το cam αρχείο είναι ανεβασμένο, σε λίγο και κάποια καλή κόπια. φάε σκατά UIP.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahler cam αρχείο δεν πρόκειται να δω ποτέ. Είναι θέμα στάσης. Από εκεί και πέρα είναι περίεργο ως ύποπτο η UIP ελλάδας, να σαμποτάρει την μητρική της εταιρεία μην προβάλοντας καθόλου την ταινία στην Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται τα Village αναφέροντας πως είναι ευθύνη του ελληνικού branch.

      Το πρόβλημα δεν είναι αν θα το προβάλουν τα Village. Χεστήκα για τα village. To θέμα είναι πως ισχυρίζονται πως δεν θα παιχθεί πουθενά. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και δεν νομίζω η UIP Ελλάδας να μην βρήκε άλλες αίθουσες να δώσει μια ταινία blockbuster 150εκ δολλαρίων που κάνει ντόρο και το πρώτο της μέρος είχε πάει καλά στα δεδομένα της μικρής ελληνικής αγοράς.

      Delete
    2. ούτε εγώ θα το δώ. περιμένω πάντα ένα καλό ρίπ. απλά λέω πως πλέον μόνο να χάσουν μπορούν από μια τέτοια κίνηση αφού πολύ πριν βγεί στα dvdάδικα θα το έχουν δεί όλοι κατεβασμένο.

      Delete
  2. Σύμφωνοι ισχύει αυτο. Δυστυχώς ισχύει και σε μεγάλο ποσοστό το "όλοι". Βέβαια αυτό είναι άλλο θέμα τώρα...Απλά μου την δίνει το ψεύτικο άλλοθι "είναι ακριβά να το αγοράσω-θα...το κατεβάσω". Δεν ισχύει ότι και να λέμε, από την στιγμή που υπάρχει το amazon και άλλα παρόμοια μέσα αγοράς. Yπάρχει και η ενοικίαση και με 1.5 ευρώπουλο από το dvdαδικο της γειτονιάς σου. Οπότε δεν το δέχομαι. Αλλά είπαμε αυτό είναι άλλο θέμα. Απλά είμαι κάπως απόψε και γενικά είμαι στα "κόκκινα" και απλά έκανες καλή πάσα Mahler.


    Anyway, πίσω στο θέμα. Απλά όπως και να το κάνουμε ξενίζει ένα "μπλοκμπαστερ" ξαφνικά να μην βρίσκει αίθουσες όπως ισχυρίζεται το Village. Δεν στέκει πως να το κάνουμε γαμώτο...

    Ένα άλλο κουφό τώρα. Να φανταστείς η καρα-ελληνική εταιρεία διανομής feelgood αποφάσισε να προβάλει το Evil Dead τον Μάιο αντί για αρχές Απριλιου (Στο Ομαν και στο Μπαχρέιν θα το δουν στην ώρα τους σκέψου δηλαδή...) επειδή έβγαλε προχθές κάποια ταινία κάποιας βούλγαρη που ο μπαμπάς της είναι status quo στο Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου. Τα έχω πάρει άσχημα γενικώς τις τελευταίες ημέρες...

    Υ.Γ Καλά η ψηφοφορία με τα Star Wars ολα τα λεφτά. Πάλι καλά που έκανες heads up με το ποστ σου.

    ReplyDelete
  3. ναι σύμφωνοι, δεν ισχύει για όλους το δεν μπορώ να το αγοράσω. ίσως είναι περισσότερο η ανυπομονησία το να δούμε αμέσως κάτι που βγήκε (για αυτό και τόσοι πολλοί κατεβάζουν τα cam που είναι άθλια).

    Όπως και να έχει πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ έναν καλό λόγο για τον οποίο μια εταιρία δεν θα βγάλει μια τέτοια ταινία, που καλή ή κακή είναι σίγουρο πως θα τα βγάλει τα λεφτά της.

    Όσο για την Βούλγαρη να υποθέσω είναι κόρη του γνωστού? Πώς νόμιζα οτι μόνο ο γιός του είναι σκηνοθέτης?

    Ναι η ψηφοφορία γαμεί. Αν και όταν, λογικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι από το dark side ο Darth Vader και ο Emperor, θα έχω θέμα τι να ψηφίσω χαχα.

    ReplyDelete
  4. Δεν μπορώ να φανταστώ την ανυπομονησία για κάτι που βγήκε και να γιατρεύεται με cam rip. Αλλά να μου πεις εδώ έχω πετύχει μπλόγκερ που βλέπει cam rips και κράζει μετά γιατί λέει τα χρώματα της ταινίας δεν ήταν καλά και πως φταίνε οι παραγωγοι...χα χα χα True Story.

    Ναι του γνωστού του γνωστού. Τα χα γράψει και στο μυθικό ποστ με τον Αγγελόπουλο.

    Ρίξτο Vader. Ο Emperor πρέπει να έχει το τέλος που είχε και στο Return Of The Jedi. Vader all the way.

    Έφαγα φλας τώρα...θυμήθηκα το Spaceballs...χα χα χα

    ReplyDelete
  5. Evil Dead τον Μάιο;Εγώ ήδη έχω βαρεθεί να περιμένω πλάκα μας κάνουν.Μετά τι γκρινιάζουν για πειρατεία αν τα όπλα που έχουν για να την μειώσουν δεν τα χρησιμοποιούν(βλέπε ταυτόχρονη κυκλοφορία της ταινίας άντε έστω με μία εβδομάδα διαφορά από την Αμερική).Εν αναμονή της απάντησης για G.I.Joe αν και τίποτα πίπες θα σου πουν.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moυ το πε ο E.V στο fb τις προάλλες. Το τσέκαρε και στο επίσημο site της ταινίας. Γάμησε τα. Όσο για την πειρατεία, εντάξει πιστεύω πως μόνο όσοι έχουν εγκεφαλική βλάβη ή γενικά κατεβάζουν τίποτα κουμπιά θα καθόντουσαν να δουν cam rip.

      Για το G.I Joe περιμένω. Το email στάλθηκε στη UIP International και όχι αυτή της Ελλάδας. Είδωμεν, Φώτη.

      Delete
    2. Το cam rip δεν λέει όντως.Ειδικά σε ταινίες με εφέ καλύτερα να μην τη δεις καθόλου από το να επιλέξεις να τη δεις σε cam rip.

      Delete
  6. Μεγειες τον σχεδιασμο αδερφε!
    Καλοριζικο!

    ReplyDelete
  7. Ωραίες οι αλλαγές Snake.

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα στην παρέα..πρώτη φορά σχολιάζω και απλά να πω ένα μπράβο στον κάτοχο του σάιτ ! άψογο με μια λέξη :)

    τελικώς υπήρξε κάποια απάντηση από τη UIP ; εγώ ρώτησα χθες βράδυ μέσω των γκρουπ που έχουν στο Facebook τα Village και Ster Cinemas και η απάντηση τους ήταν , τα δε Ster ξεκάθαρα ότι ευθύνεται η UIP αλλά δε γνωρίζουν λεπτομέρειες (λέμε τώρα) , τα δε Village ηταν πιο μαζεμένα και απάντησαν "παρακαλούμε ενημερωθείτε από αναφορές στο ιντερνετ για την εταιρία διανομής" :)

    το παίρνουμε απόφαση μάλλον ότι δεν....

    Κώστας

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλώς ήρθες Κώστα και ειλικρινά ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Είναι ωραίο αυτό το feedback.

      Λοιπόν επικοινωνία με την UIP υπήρξε και μάλιστα άριστη και πρέπει να το ομολογήσω δημόσιως. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που προφανώς και δεν αναλύονται στο πόδι (υπάρχει και σχετικό νεότερο ποστ αν κοιτάξεις). Έχει σχέση γενικά με την συγκεκριμένη "αγορά" πιστεύω. Απο εκεί και πέρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, ελπίζω τουλάχιστον κάτι να γίνει, αλλιώς στην αναμονή για κάνα director's cut blu-ray.

      Delete
  9. Λοιπόν Snake από το να περιμένουμε την άφιξη της ταινίας στην Ελλάδα κατέβασε την κόπια που έχει ήδη βγει από χθές.Είναι dvd rip αν και η ποιότητα θα έπρεπε να ήταν λίγο καλύτερη.Τεσπά την είδα και ενθουσιάστηκα.Ήταν Joe.H πρώτη ταινία που επιτέλους μου άρεσε και ο Rock.Όσο για τον Willis είναι αυτό που λέμε το κερασάκι στην τούρτα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φώτη, βρίσκομαι σε διακοπές, οπότε...δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να το δω. Πάντως θα περιμένω να δω και εγώ αν είναι Joe's η ταινία και μέχρι στιγμής μετράει θετικότατα το σχόλιο σου και με προδιαθέτει για πόρωση.

      Delete